Zeven horrorplannen geselecteerd voor derde editie Videoland Academy
zaterdag 29 januari 2022

Zeven horrorplannen geselecteerd voor derde editie Videoland Academy

Het talentontwikkelingstraject van Videoland heeft voor de derde editie zeven horrorplannen geselecteerd waar elf talentvolle schrijvers aan verbonden zijn. Videoland Academy onderscheidt zich door jonge makers de kans te bieden genreprojecten te ontwikkelen en realiseren.

Het animo voor het schrijven van horrorplannen was dan ook bijzonder groot. Tijdens het talentontwikkelingstraject krijgen de geselecteerde schrijvers een financiële bijdrage, begeleiding van diverse professionals en volgen zij meerdere workshops om hun projecten verder te ontwikkelen.

De volgende schrijvers zijn door de Videoland Academy geselecteerd om hun horrorplannen verder te ontwikkelen: Rasheida Adrianus, Niels Bourgonje, Britt Snel, Zainab Goelaman, Dajo Leunge, Hanna van Niekerk, Lauren Mae Murphy, Sam Dijkstra, Jessie Tiemeijer, Ivan Hidayat en Jasper ten Hoor.

Thema Horror
Voor deze editie heeft Videoland Academy gekozen voor horrorverhalen van Nederlandse bodem. Het veilige Nederland dat we vandaag de dag kennen zal ineens niet meer zijn wat het lijkt. Spannende verhalen die de kijker het stuipen op het lijf zullen jagen. Verhalen die zijn geworteld in een herkenbare werkelijkheid die verstoord wordt door angstaanjagende elementen.

Met deze derde editie van de Videoland Academy worden de geselecteerde makers uitgedaagd de realiteit in Nederland een stuk enger te maken, geïnspireerd door de hedendaagse maatschappij, persoonlijke gebeurtenissen of invloedrijke trends die in Nederland relevant zijn.

Over de Videoland Academy
Videoland Academy wil een nieuwe lichting makers de kans bieden zich te ontwikkelen en ervaring op te doen binnen de professionele beroepspraktijk waarin ook commerciële belangen een rol spelen. De Videoland Academy onderscheidt zich door een markt te bieden aan genre gedreven films.

Voor tenminste de drie jaar biedt Videoland Academy hiervoor een podium en ondersteunt nieuw talent op financieel en inhoudelijk vlak. Videoland Academy wordt gesteund door het Nederlands Filmfonds en is in samenwerking met het NFF, IDFA, IFFR en Dr. Script. Overige partners zijn Buma Cultuur en de Nederlandse Filmacademie.

Afgelopen september zijn de eerste drie Grounded Sci-Fi midlength films De Sterfshow, Indringer en Verdwenen Dagen van de Videoland Academy in première gegaan op het Nederlands Film Festival en nu te zien bij Videoland. Momenteel zijn de drie Modern Fantasy films in postproductie. De documentaireserie Lachgaskoning Deniz: de afterparty zal te zien zijn bij Videoland vanaf 4 februari.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen