Zangeres Stefania in YouTube-serie Koplopers
woensdag 5 februari 2020

Zangeres Stefania in YouTube-serie Koplopers

De YouTube-serie Koplopers van de VPRO volgt jonge hoogvliegers die met hun talent de hemel bestormen. Zo vertegenwoordigt de 17-jarige Stefania Liberakakis Griekenland op het Eurovisie Songfestival. De 16-jarige Daan van Marle timmert hard aan de weg om wereldwijd door te breken als dj en producer. Hoe ziet hun leven op weg naar roem eruit?

De Utrechtse Stefania Liberakakis is een 17-jarig multitalent van Griekse afkomst. Ze zingt, acteert, presenteert en heeft bijna een half miljoen volgers op Instagram en TikTok. En dat is nog niet alles: Stefania representeert Griekenland op het Eurovisie Songfestival in Rotterdam. Ze werd bekend door onder andere The Voice Kids en het Junior Songfestival. Koplopers volgt haar razendsnelle leven in voorbereiding op het grote moment in Ahoy: repetities, fotoshoots, haar verkering met FOURCE bandlid Jannes en bezoekjes aan Griekenland op weg naar haar grote Europese avontuur. Veel glamour en fame, maar wat kost het succes haar en hoe gaat ze om met de snel groeiende bekendheid?

Het tweeluik over Stefania Liberakakis is vanaf 10 mei te zien op het YouTube-kanaal van NPO Zapp.

Daan van Marle uit Purmerend is een 16-jarige dj en producer met wereldambities, want Nederland is voor hem nog maar het begin. World domination: dat is wat hij wil en waar hij alles voor doet. In deze aflevering van Koplopers zien we hoe het leven van Daan verandert en hoe zijn carrière een vlucht neemt. Hij kruipt vanachter zijn vertrouwde dj booth de spotlight in en werkt toe naar het moment suprême: de AFAS-shows van Freek Vonk waarvoor hij het anthem produceert. Dit alles gaat gepaard met de introductie van een nieuw alter ego: TOMMY. Dat klinkt als een droom, maar is dat ook zo? Want hoe combineer je roem met school? Is er nog plek voor vrienden of meisjes? Hoe ga je om met typische tieneronzekerheden? En waar houdt Daan op en begint TOMMY?

De video TOMMY over Daan van Marle is vanaf 17 mei te zien op het YouTube-kanaal van NPO Zapp.

Koplopers is een portrettenserie van VPRO jeugd, gemaakt door jonge regisseurs. Het tweeluik over Stefania is gemaakt door Cassandra Offenberg. Zij studeerde in 2016 als regisseur af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Met haar afstudeerfilm Het Jonge Sprookje won zij de Wildcard van het Nederlands Filmfonds. Het afgelopen jaar maakte zij CHAMP (Hazazah Pictures/NTR) en Short Trip (Witfilm).

Eva van Weeghel maakte de video TOMMY, over Daan van Marle. Samen met twee mannelijke regisseurs vormt Eva van Weeghel Nozem Films, een jong en creatief filmproductiehuis in Amsterdam. Met een rijke tv-achtergrond weet dit trio inhoudelijk sterk werk af te leveren in een typisch Nozem jasje: rauw, jong en kleurrijk. Het verhaal is pas echt rond wanneer het visueel ook spreekt.

Bron: VPRO/BM
Foto: William Rutten/VPRO

Bericht delen