YouTuber Gio: “Ik wil elke dag blijven vloggen”
zondag 8 maart 2020

YouTuber Gio: “Ik wil elke dag blijven vloggen”

Steeds meer Nederlandse YouTubers doorbreken de 1 miljoen abonnees-grens, maar enkelen brengen daarnaast ook nog een eigen bioscoopfilm uit. Giovanni ‘Gio’ Latooy hoort thuis in dit illustere rijtje, zijn film Project Gio ging ‘goud’ én hij sleepte een Kids Choice Award-nominatie voor Favoriete Fanbase in de wacht.

Volgens mij gaat het best aardig met je.
“Zeg dat wel, ja. Zeker nu er al meer dan 100.000 mensen naar Project Gio gingen en het de status van Gouden Film heeft bereikt. Heel vet vind ik dat! Verder gaat YouTube nog heel hard, net als Instagram. Het doel is daar dit jaar nog de miljoen volgers te halen.”

Filmmaker, YouTuber, Instagrammer: wat ben je nou écht?
“YouTuber. Daar upload ik dagelijks mijn video’s. Op Instagram ligt de frequentie toch wat lager, al betrap ik mezelf er wel op dat ik daar eindeloos op kan blijven scrollen. Het is extra tof dat zoveel mensen me ook daarop weten te vinden.”

Het levert je misschien wel een Fanbase-award op.
“Leuke fans heb ik, hè? Ik heb ze de laatste jaren ook steeds beter leren kennen. En soms vraag ik ze om advies. Ik zat erover na te denken de deuren van mijn nieuwe huis zwart te verven. Een volger ging me toen via DM helemaal adviseren waar ik dan rekening mee moest houden. Dat waardeer ik!”

Wat zijn je ambities voor 2020?
“Sowieso deze award winnen. En elke dag blijven vloggen en een video uploaden. Ik merk dat ik vloggen nog steeds het allerleukste vind om te doen, leuker dan af en toe een sketch-video. En verder is het afwachten. Begin 2019 wist ik niet dat ik een jaar later een eigen bioscoopfilm zou hebben. Sommige grote projecten komen soms zomaar uit de lucht vallen. Ik vind het juist wel fijn om niet het hele jaar al uitgestippeld te hebben.”

En als je groot mag dromen?
“Dan wil ik wel een deel 2 van Project Gio maken en in het buitenland draaien. Maar zover zijn we nog lang niet. Deel 1 draait nog in de bios. Dat er al 100.000 mensen een kaartje kochten, voelt weer heel anders dan 100.000 views voor een YouTube-video. Als de teller daarop blijft steken, gaat er toch iets mis. Voor de bios moeten mensen veel meer werk doen: een kaartje kopen, erheen gaan. Het is extra cool als dat gebeurt.”

Waar staat Gio over 10 jaar?
“Poeh! Een mooi huis heb ik al, dus dat zit goed. Ik hoop dan misschien een kind te hebben en twee miljoen abonnees op YouTube. Ik zou ook wel wat meer werk achter de schermen willen doen. Ik hou van filmen en edit nog steeds al mijn video’s. Dat hele maakproces blijft fantastisch en past bij me.”

Bron: BMY

Bericht delen