YouTube-ster PewDiePie neemt pauze
maandag 16 december 2019

YouTube-ster PewDiePie neemt pauze

De Zweedse YouTuber Felix Kjellberg, beter bekend als PewDiePie, stopt voorlopig met het plaatsen van video’s. Dat heeft hij zondag bekendgemaakt. De YouTuber met 102 miljoen volgers zegt “moe” te zijn.

“Ik neem volgend jaar een pauze van YouTube”, zegt Kjellberg in zijn video. “Ik wilde het jullie van tevoren vertellen, omdat mijn besluit vaststaat: ik ben moe, heel moe.” Hoe lang hij precies wegblijft van het platform weet hij nog niet. Felix ‘PewDiePie’ Kjellberg is zo’n tien jaar actief op YouTube. Hij bereikte eerder dit jaar als eerste individuele YouTuber de mijlpaal van 100 miljoen volgers; zijn video’s zijn miljarden keren bekeken.

Eerder dit jaar zei Kjellberg in een podcast al dat hij werkt vanaf het moment dat hij wakker wordt en pas stopt als hij gaat slapen. “Ik neem bijna geen vrije tijd”, zei hij toen. In augustus hintte hij daarom al op een aankomende pauze. “Ik denk dat het goed zou zijn voor mij om op een bepaald moment een onderbreking in te lassen. Het zou fijn zijn om voor het eerst in tien jaar niet continu met YouTube in mijn hoofd te hoeven zitten.”

PewDiePie werd vooral groot met zijn commentaren op videogames. Later ging hij ook ‘grappige’ video’s plaatsen, maar daarmee kwam hij een aantal keren in opspraak. Felix Kjellberg heeft maandag 16 december zijn Twitter-account met ruim 19,3 miljoen volgers verwijderd. De videomaker zegt die stap te hebben genomen omdat hij het sociale medium haat.

Bron: NOS/BM

Bericht delen