Webserie Naakt! over preutsheid onder jongeren
zondag 12 september 2021

Webserie Naakt! over preutsheid onder jongeren

In Naakt! onderzoeken Linda de Munck en Arda Kaya hoe het ruim een halve eeuw na de seksuele revolutie gesteld is met de seksualiteit én schaamte van Nederlandse jongeren.

Worden jongeren preutser? Wat is de invloed van social media en andere culturen op het vrijelijk tonen van onze seksualiteit? Of verplaatst onze seksuele vrijheid zich van de straat naar online? Naakt! is een driedelige webserie van HUMAN voor 3LAB, in samenwerking met Sarphati Media Producties. De eerste aflevering is vanaf zondag 19 september te zien op YouTube bij NPO 3LAB.

Linda de Munck spreekt zich al jaren openlijk uit over seksualiteit, Arda Kaya staat daar net wat anders in. Hoewel hij zichzelf niet preuts vindt, merkt hij ook wel dat ‘zich letterlijk blootgeven’ een drempel opwerpt. De verschillende opvattingen van Linda en Arda zorgen voor pikante gespreksstof; ook gaan ze los van elkaar in gesprek met verschillende (ervarings)deskundigen.

Aflevering 1: Grenzen – 19 september
Hoe is het gesteld met de preutsheid onder Nederlandse jongeren? Arda tast af waar zijn grens ligt qua naaktheid. En Linda heeft heimwee naar de sixties en seventies, een tijd waarin alles vrijer leek. Columniste Bettina Voos (Libelle.nl) bespreekt met Linda een ‘Fuck it, zo zie ik er nou eenmaal uit’-mentaliteit. Arda praat met een groepje beachvolleyballers over onzekerheden en schaamte in de sport. Ook duikt hij met Christine Kouman van het NFN in de wereld van naaktrecreatie.

Aflevering 2: Social Media – 26 september
Welke invloed heeft social media op de verpreutsing van de samenleving? Linda en Arda posten op Instagram een topless foto van zichzelf: wat gaat er gebeuren? Arda heeft het met actrices van Club LAM over het tonen van naakte lichamen als kunstvorm. Met onderzoeker Hanneke de Graaf van Rutgers bespreekt hij de invloed van social media op de seksuele ontwikkeling van jongeren. Linda gaat het gesprek aan over sexting met schrijfster en ervaringsdeskundige Francien Regelink.

Aflevering 3: De Dubbele Moraal – 3 oktober
Veel bedpartners maakt je als man stoer, als vrouw word je bestempeld als hoer. Wat zit er achter die dubbele moraal? Linda en Arda gaan samen de optelsom aan. Linda ontmoet presentator Maxim Hartman, zelfbenoemd vrouwenliefhebber, die regelmatig kritiek krijgt over zijn seksistische uitspraken. Arda gaat in gesprek met Nederlands eerste queer rapgroep LIONSTORM over het commercialiseren van het vrouwelijk lichaam. Ook spreekt hij met de makers van het Instagramaccount Taboob over vrouwenborsten op Instagram.

Over de makers
YouTuber en schrijfster Linda de Munck is een inspiratie op het gebied van seksualiteit. Open en met humor bespreekt ze haar seksleven of beantwoordt vragen van haar subscribers over dat thema. Ze gaat uit de kleren, op haar string na, heeft gewoon okselhaar en pleit voor een seksuele revolutie voor de vrouw. Met haar #kutvoorlichting gaf zij voor HUMAN seksuele voorlichting 2.0 voor middelbare scholieren.

Arda Kaya begon zijn mediacarrière in 2018 bij de BNNVARA Academy. Als presentator en redacteur maakte hij de serie Male Model, waarin hij op zoek gaat naar antwoorden omtrent het ideale schoonheidsbeeld voor mannen, dat nog altijd onrealistisch lijkt te zijn. Voor NPO Radio 1 maakte hij als onderzoeksjournalist en verslaggever verhalen voor de podcast Alicante. Nu gaat hij verder bij de NOS.

Credits
Omroep: HUMAN
Producent: Sarphati Media Producties
Producer: Erica Reijmerink
Regie: Annette Bakker
Productie: Justin Arnts
Eindredactie: Annette Bakker
Redactie: Justin Arnts
Camera: Roos Jansen – Lichtgevoelig Filmproducties
Montage: Roos Jansen – Lichtgevoelig Filmproducties
Presentatie/cast: Linda de Munck, Arda Kaya
Lengte (in minuten): +- 12 minuten
Aantal afleveringen: 3
Aantal draaidagen: 5
Locatie: Amsterdam

Bron: Sarphati Media Producties/HUMAN/BM

Bericht delen