Wadoeje: interactieve dramaserie waarin de kijker het einde bepaalt
zaterdag 9 april 2022

Wadoeje: interactieve dramaserie waarin de kijker het einde bepaalt

De NTR heeft op NPO3.nl en YouTube drie afleveringen van Wadoeje gelanceerd: een interactieve webdramaserie over pijnlijke confrontaties en lastige dilemma’s uit het leven van jonge mensen, waarin de kijker wekelijks zelf de uitkomst bepaalt.

Wadoeje als iemand ongewenst een foto van je neemt terwijl je je staat om te kleden in het zwembad? Wadoeje als je rijke vriendinnetje jarig is en jij te skeer bent om een imponerend cadeau te kopen? Wadoeje als je je schaamt voor je moeder in bijzijn van je nieuwe vriend?

In elke aflevering kruip je als kijker in de huid van de personages en kom je voor keuzes te staan. De keuzes die jij voor de personages maakt, bepalen het verloop van het verhaal. Wadoeje is vanaf 8 april te zien op npo3.nl/wa-doe-je en het YouTube-kanaal van NPO 3.

Jong talent
In Wadoeje zie je voornamelijk jong (onbekend) talent; zo is de hele cast van aflevering 1 geworven via Instagram. In aflevering 2 en 3 spelen een aantal bekende gezichten als Rami Kooti Arab en Katharina Justic een rol. De regie is in handen van Hanna van Niekerk (o.a. bekend de YouTube-serie Anne Frank Videodagboek). De scenario’s zijn van Perla Vita Beerens en Wander Theunis.

Ook op social media
Wadoeje is vanaf 8 april ook in losse delen te zien op het Instagram- en TikTok-kanaal van NPO 3. Op deze platforms bepaal je als kijker niet alleen hoe het personage reageert in een precaire situatie, maar bepaal je democratisch – samen met het online publiek – hoe het verhaal verder gaat.

Wadoeje is een experiment van de NTR in samenwerking met NPO Innovatie: een kort maar krachtig interactief webdrama dat meer impact maakt dan traditioneel drama omdat je als kijker zelf keuzes moet maken.

Bron: NTR/BM

Bericht delen