VPRO zoekt nieuw documentairetalent met originele plannen
zaterdag 28 oktober 2023

VPRO zoekt nieuw documentairetalent met originele plannen

Is het je droom een korte film te maken? Heb je een beetje, maar nog niet heel veel ervaring, en wil jij je stem als documentairemaker verder ontwikkelen?

Als je een idee hebt voor een documentaire van 10-15 minuten in het thema Ongeschreven Regels dan is dit je kans! En je hoeft er geen producent bij te zoeken of een fonds aan te schrijven. Stuur voor woensdag 29 november 2023, 23.59 uur, je plan in voor de derde editie van Ongeschreven Regels.

Over de serie Ongeschreven Regels
Ongeschreven Regels is een serie korte documentaires (10 – 15 minuten) over ongeschreven regels, verteld en gemaakt door nieuw documentairetalent in samenwerking met de VPRO. Met deze serie wil de omroep nieuwe regisseurs vlieguren laten maken en ze helpen hun plan en eigenheid als maker verder te ontwikkelen. Zie het als een stap tussen een opleiding of eerste film als autodidact en een eerste fondsaanvraag.

Negen nieuwe makers zijn je al voorgegaan: in 2022 gingen de eerste vier Ongeschreven Regels in première op het Nederlands Film Festival. En de serie van vijf documentaires uit 2023 wordt vertoond in samenwerking met IDFA in het nieuwe Vondelparkpaviljoen. Daarnaast worden de Ongeschreven Regels uitgezonden op NPO 2 op 22 november vanaf 23.00 uur.

Voor de serie van 2024 is de VPRO op zoek naar vijf nieuwe regisseurs met originele plannen. Lees hier meer.

Bron: VPRO/BM

Bericht delen