VPRO zet liedjes AI Songfestival online
vrijdag 10 april 2020

VPRO zet liedjes AI Songfestival online

VPRO’s AI Songfestival is een liedjeswedstrijd voor artificiële intelligentie. Dertien teams uit Europa en Australië proberen met computer en artificial intelligence net zo’n goede Songfestivalhit te schrijven als Duncan Laurence vorig jaar deed. In één van de Nederlandse teams zit Willie Wartaal. Luisteren én stemmen kan vanaf 10 april.

Voor het AI Songfestival onderzoeken muzikanten, wetenschappers en programmeurs de creatieve kracht van AI. Wat zal de invloed zijn van AI op de muziekindustrie? 13 teams, afkomstig uit Nederland, Australië, Zweden, België, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland, zijn de uitdaging aangegaan en strijden tegen elkaar met hun AI-liedjes.

Jij mag meebepalen welk team en liedje wint! Vanaf 10 april om 10.00 uur kun je op deze site alle liedjes beluisteren en een beoordeling achterlaten. Welk liedje verdient volgens jou douze points? Er verschijnt ook een YouTube serie op het kanaal van NPO 3FM, vanaf 10 april om 17.00 uur.

Naast de publieke beoordeling worden alle inzendingen ook op inzet van AI beoordeeld door een panel van AI-experts. Het panel bestaat uit Vincent Koops (NL), Senior Data Scientist bij RTL en componist, Anna Huang (US), toonaangevend AI-onderzoeker in muziek generatie en Ed Newton-Rex (UK), componist en hoofd van het AI-lab van ByteDance. Het AI Songfestival wordt georganiseerd door de VPRO in samenwerking met NPO Innovatie en NPO 3FM.

Bron: VPRO/BM

Bericht delen