Videoland komt met documentaire Born to be an Influencer
zondag 10 mei 2020

Videoland komt met documentaire Born to be an Influencer

Tegenwoordig is bijna elk kind online vindbaar, maar wat als het Instagram account of YouTube kanaal een succes wordt en hier geld mee te verdienen is? Blijft het bij een onschuldige hobby of wordt het stiekem werk? En wat doet het met de privacy van een kind?

In de Videoland Original documentaire Born to be an Influencer werpen makers Diana Hommes en Janne Schmidt een kritische blik op het onderwerp en worden vooroordelen op scherp gezet. Born to be an Influencer is vanaf 15 mei te zien bij Videoland.

In deze documentaire volgt de kijker het leven van drie kids influencers: Quenisha en moeder Sunisa, Senna Bellod en Lizet Greve. Ze laten in een intiem inkijkje zien wat er allemaal komt kijken bij een Instagram post, het meewerken aan een groot event of een samenwerking met een merk. Ook komen media-opvoedkundige Justine Pardoen, ontwikkelingspsycholoog Steven Pont en social-media jurist Charlotte Meindersma aan het woord met hun kijk op het onderwerp.

Quenisha is 3 jaar oud en heeft 365K volgers op Instagram. Haar moeder Sunisa plaatst dagelijks foto’s op het Instagram account van haar ‘fashionista’ dochter. Hiermee is Quenisha de grootste peuter influencer van Nederland.

Senna is 12 jaar oud en heeft 239K volgers op Instagram en 163K subscribers op YouTube. Ze maakt elke week video’s voor haar YouTube kanaal, waarbij haar familie (moeder, zus en broer) haar ondersteunt in de productie. Senna is aangesloten bij het management van Cinemates (Kalvijn).

Lizet is mom-influencer en heeft 27K volgers op Instagram. Ze plaatst content op haar account over styling en het moederschap, om andere moeders te inspireren. Daarnaast maakt ze vlogs om haar YouTube kanaal te laten groeien. Haar twee kinderen Zoë en Vic zijn dagelijks op haar Instagram te zien.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen