ViacomCBS presenteert Beyond 2020: Global Youth – Voices & Futures
zaterdag 30 januari 2021

ViacomCBS presenteert Beyond 2020: Global Youth – Voices & Futures

ViacomCBS Networks International en EU40 komen op 2 februari in samenwerking met Euractiv met het digitale evenement Beyond 2020: Global Youth – Voices & Futures. Het is een project dat de bevindingen presenteert van een ViacomCBS Global Insights Research Study.

2020 is een uitdagend jaar geweest. Van bosbranden en Covid-19 tot protesten voor raciale gerechtigheid en de opkomst van identiteitspolitiek. De toekomst lijkt onzekerder dan ooit. Toch lijken jongeren positief over de toekomst te blijven. Om de impact op jonge mensen te begrijpen en te zien hoe ze reageren op deze dramatische gebeurtenissen, heeft ViacomCBS een speciaal onderzoeksproject uitgevoerd: Beyond 2020: Global Youth – Voices & Futures, bij meer dan 8.000 16- tot 24-jarigen in 15 landen.

In dit 1 uur durende live event, waar MTV VJ Aminata Bell de presentatie in handen heeft, komen verschillende sprekers aan bod. Christian Kurz, Senior Vice President Global Insights, zal de ViacomCBS Global Research Study en haar resultaten presenteren. Kurz wordt vergezeld door Virginijus Sinkevicius, Europees Commissaris voor Milieu, Eva Kaili, Grieks lid van het Europees Parlement en de jonge activiste Anna Masiello, die de stem van de jeugd zal vertegenwoordigen en inzicht zal geven in de impact van de gebeurtenissen in 2020 op jongeren en hoe zij reageren op deze dramatische gebeurtenissen.

Hoe denken jongeren over de gebeurtenissen in 2020? Wat zijn hun visies en prioriteiten voor de toekomst? Hoe komt dit tot uiting in hun gedrag en de keuzes die ze maken? Een panel van hooggeplaatste sprekers zal hun eigen ervaringen en verwachtingen delen en bespreken wat er gedaan moet worden, daarbij verwijzend naar kwesties die in de studie aan de orde zijn gekomen: sociale bewegingen, campagnes en EU-projecten.

Volg Beyond 2020: Global Youth – Voices & Futures live op 2 februari van 15.00 – 16.00 uur via deze link.

Bron: ViacomCBS/BM

Bericht delen