Veel muziek en good vibes in De Hiphop Quiz
vrijdag 24 mei 2024

Veel muziek en good vibes in De Hiphop Quiz

In De HipHop Quiz kom je ins en outs te weten over één van de grootste muziekstijlen van Nederland: Nederlandstalige rap. Of je nou een kenner bent of het muziekgenre net hebt ontdekt, in deze quiz zit voor iedereen iets: herkenning, uitdaging, kennis en openbaring.

Twee teams, bestaande uit liefhebbers van hiphop en artiesten, strijden tegen elkaar om de titel ‘hiphop-kenner van Nederland’ en voor tickets voor de FunX Music Awards. FunX- presentator Fernando Halman presenteert, bijgestaan door huis-dj TLM. De HipHop Quiz is een samenwerking van de NTR en FunX en op woensdag 29 mei om 21.10 uur te zien bij de NTR op NPO 3.

TLM is niet alleen een genie achter de draaitafels, maar ook een ware legend in hiphop. Met 30 jaar ervaring beheerst hij de kunst van het mixen en scratchen tot in de perfectie. TLM is onder andere bekend van zijn samenwerking met Brainpower. De twee teams strijden – met het publiek- tegen elkaar om de titel ‘hiphop-kenner van Nederland’ en voor kaartjes voor de FunX Music Awards. Niet zo gek dus dat het er behoorlijk fanatiek aan toe gaat!

De kandidaten van team A bestaan uit:
Nora Akachar: presentatrice van Bridge The Gap bij het nieuwe radiostation NPO Blend, theater- en documentairemaker
Bokoesam: het gaat lekker met de solocarrière van deze Amsterdamse rapper. Hij was een van de rappers van New Wave en stond in het voorprogramma van 50 Cent.
Sjaak: brak door met zijn collab met Appa, Ik Heb Schijt, en werkte met The Partysquad, Yes-R en Bizzey. Ook is hij acteur en momenteel te zien als Tabaka in de serie Rwina.

Team B bestaat uit:
I Am Aisha: een vocalist met gouden- en platina platen en werkte met onder meer Ronnie Flex, Sevn Alias, Josylvio en nog veel meer.
Eva Cleven: je kent haar van Het Klokhuis en voorheen als radio-dj bij 3FM en FunX. Deze zomer doet ze weer verslag vanaf Pinkpop.
Yung Ellens: hard op weg naar de top, net een platendeal getekend en graag geziene gast in Rookworst de podcast.

Presentator Fernando Halman: “Wow, dit programma is zo tof om te doen. Met De HipHop Quiz kan ik heel Nederland laten genieten van de mooie dingen van hiphop en ook mensen hierover op een gezellige manier wat leren. Nederlandstalige rap krijgt de hoofdrol in het programma. Good vibes only!”

Bron: NTR/BM

Bericht delen