Tussen de Lakens met Geraldine te zien bij Videoland
woensdag 23 maart 2022

Tussen de Lakens met Geraldine te zien bij Videoland

Op veel gebieden hebben we de mond vol over emancipatie: meer gelijkheid op de werkvloer en in het huishouden, meer vrouwen in de politiek… Maar er is een onderdeel waar we maar moeilijk over praten: seksualiteit.

Geraldine Kemper gaat op een persoonlijke zoektocht naar antwoord op de vragen waarom vrouwelijke emancipatie tussen de lakens zo achterblijft. De vierdelige docuserie Tussen de Lakens met Geraldine is vanaf 23 maart in zijn geheel te zien bij Videoland.

Uit onderzoek blijkt dat in heterorelaties slechts 60% van de vrouwen klaarkomt, in tegenstelling tot 95% van de mannen. We kunnen dus met recht spreken van een gigantische orgasmekloof. Hoe kan het dat we anno 2022 nog zo ongeëmancipeerd zijn in bed? Waarom gaat het mannelijk orgasme boven dat van de vrouw én waarom worden nog zoveel orgasmes gefaket? Welke rol spelen opvoeding, onderwijs en porno hierin? En vooral: wat hebben we nodig om deze kloof zo snel mogelijk te dichten? Geraldine onderzoekt het.

Geraldine Kemper: “Nederland mag wel wat geëmancipeerder worden tussen de lakens. Als het om seks gaat, is gelijkwaardigheid tussen man en vrouw namelijk ver te zoeken. In de slaapkamer is er nog een wereld te winnen voor de vrouw en haar orgasme. Doordat we daar nog steeds zo moeilijk praten, houden we dit in stand en daarom wilde ik er graag een serie over maken. Ik ben in gesprek gegaan met andere vrouwen, wetenschappers en deskundigen, mijn eigen vriend én moeder en heb hier zo onwijs veel van geleerd. Ik kan niet wachten tot de kijker mee kan kijken, leren en ontdekken.”

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen