TubeTrending: Nerdwriter1
zondag 15 december 2019

TubeTrending: Nerdwriter1

In TubeTrending neemt kenner Bas van Teylingen een YouTuber, YouTube-kanaal of -serie onder de loep die hem in positieve of juist negatieve zin opviel. Wegens omstandigheden neemt Oane Born dit tijdelijk van hem over. Ditmaal in de spotlights hét kanaal voor de absolute film- en serie-addict: Nerdwriter1.

STERKE PUNTEN
“Hoewel bedenker en voice-over Evan Puschak soms uitwijkt naar kunst en cultuur (‘Waarom is De Nachtwacht Rembrandts meesterwerk?’) staat zijn kanaal Nerdwriter1 vooral in het teken van cinematografie, met diepgaand uitleggend karakter. Van animatie tot levensechte thrillers en van hitseries tot filmklassiekers.”

CREATIVITEIT
“Waar filmrecensenten stoppen, gaat Puschak (zelf ook schrijver en regisseur) door. Zijn video-essay’s gaan in op de diepste details van het filmmaken. Zo legt hij frame voor frame uit waarin acteur Anthony Hopkins uitblinkt en gebruikt hij scènes uit Sherlock om uit te leggen hoe je gedachten zo natuurlijk mogelijk vastlegt. Fascinerend, je hangt aan zijn lippen.”

ONDERSCHEIDEND
“Een groot voordeel in de video’s van de Amerikaan is dat altijd de echte film- en seriebeelden worden gebruikt. Dat is essentieel voor het verklarende karakter van dit kanaal. Alles voor één hoofddoel: een verborgen mechanisme voor de kijker blootleggen. Van zijn montageskills kan menig YouTuber nog iets leren. Pas op: verslavingsgevoelig!”

OVERALL RATING
❇❇❇❇ (maximaal 5 mogelijk)

Bron: BMY

Bericht delen