Timetable Goodbye 2020 is bekend
dinsdag 29 december 2020

Timetable Goodbye 2020 is bekend

Tijdens de jaarwisseling komt er een online festival waar ruim 250 artiesten aan meewerken. Goodbye 2020 is voornamelijk gericht op jongeren, zodat die tijdens de jaarwisseling in huis blijven om de optredens te volgen. Via vijftig verschillende streams kunnen mensen kiezen welke optredens ze willen zien. De Rijksoverheid legt een miljoen euro neer voor het online festival.

Het idee van Goodbye 2020 is afkomstig van Maarten Schulz, grondlegger van het online festivalplatform Follow the Beat. “Met het toenemend aantal besmettingen, vroeg ik mij af hoe wij met ons platform en met de festivalsector op een positieve en vindingrijke wijze kunnen bijdragen en mensen motiveren om thuis te blijven. Zo ontstond het idee om zoveel mogelijk artiesten, festivals en clubs online samen te brengen.”

Tijdens dit gratis online event worden via 50 streams bijna 15.000 minuten aan muziek en entertainment geboden. Dinsdag heeft de organisatie de complete timetable gepresenteerd.

Follow the Beat werkt samen met websitebouwer Incentro. Dat bedrijf heeft veel ervaring met projecten die veel bezoekers moeten bereiken. Afgelopen april hebben ze www.koningsdagthuis.nl technisch gerealiseerd met 500.000 bezoekers. Incentro heeft de site voor Goodbye 2020 gebouwd met behulp van Google Cloud. Dat betekent dat de site dezelfde servers en systemen gebruikt als Google zelf en dus zeer schaalbaar is.

Bron: Goodbye 2020/BM

Bericht delen