Thomas van der Vlugt (StukTV) krijgt standbeeld in Beeld en Geluid Den Haag
dinsdag 8 juni 2021

Thomas van der Vlugt (StukTV) krijgt standbeeld in Beeld en Geluid Den Haag

Op zaterdag 19 juni wordt in mediamuseum Beeld en Geluid Den Haag een nieuwe aanwinst onthuld: het standbeeld van YouTuber en StukTV presentator Thomas van der Vlugt.

Het beeld wordt tenminste voor een jaar opgenomen in de vaste collectie van het museum. Van der Vlugt zal het beeld zelf om 13.00 uur onthullen, waarna een aantal kinderen de gelegenheid krijgt om hem een vraag te stellen.

Tom De Smet, directeur Beeld en Geluid Den Haag: “Thomas is een van de beste voorbeelden van de jongste generatie mediamakers. Met StukTV creëerde hij zelfstandig een platform met een ongekend bereik. Zijn ludieke stijl sluit heel goed aan bij een van onze speerpunten; namelijk hoe ver mag je gaan met humor en het verkondigen van je mening in het kader van persvrijheid? Een actueel en urgent thema in onze samenleving. We hopen dat het beeld het gesprek over de kracht van media stimuleert.”

‘Kroon op het werk’
Thomas van der Vlugt: “Na acht jaar wekelijks opdrachten gemaakt te hebben, was dit beeld echt een kroon op ons werk. Daarom ben ik blij dat het beeld op een plek komt waar het te bezichtigen blijft. Als kinderen door het beeld aangemoedigd worden om zelf video’s te gaan maken of op een andere manier hun dromen na te jagen, is dat een extra kroon op ons werk.”

Het beeld is in een recordtempo van vijf dagen ontworpen en vervaardigd door Petra Flach en haar team van Bodycasting Nederland.

Over StukTV
StukTV is het YouTube-kanaal van Thomas van der Vlugt, Giel de Winter en Stefan Jurriens. Met meer dan 1,9 miljoen abonnees en meer dan 700 miljoen views is het een van de grootste Nederlandse kanalen op YouTube. In de opdrachten die de makers van StukTV in hun video’s uitvoeren, zoeken zij soms het randje op.

Bron: Beeld en Geluid/BM

Bericht delen