Teun Toebes wint eerste Cinekid Zapp Young Talent Award
woensdag 14 oktober 2020

Teun Toebes wint eerste Cinekid Zapp Young Talent Award

Woensdagochtend hebben Janouk Kelderman en Niek Roozen de Cinekid Zapp Young Talent Award uitgereikt: een stimuleringsprijs vanuit NPO Zapp en Cinekid om de meest onderscheidende jonge creator onder de 21 jaar te vieren. Teun Toebes mocht de award in ontvangst nemen voor zijn verfrissende en impactvolle video’s over dementie.

De Cinekid Zapp Young Talent Award is onderdeel van het Cinekid Festival waar de belangrijkste prijzen op het gebied van film, televisie en nieuwe media voor de jeugd worden uitgereikt.

Meer dan ooit zijn jongeren zelf actieve filmmakers die grenzen opzoeken en verleggen. In aanloop naar het festival mochten kinderen uit het hele land makers nomineren, waarna een driekoppige jury met onder anderen acteur Niek Roozen (bekend van Brugklas) en Janouk Kelderman (bekend van Het Klokhuis en Brainstorm) een winnaar kozen uit de meer dan 1.400 inzendingen.

Teun Toebes is als winnaar uit de bus gekomen vanwege zijn maatschappelijk betrokken video’s over dementie onder ouderen.

Maatschappelijk onderwerp
Janouk Kelderman licht de keuze toe: “Er zijn zoveel YouTubers en influencers die mooie leuke content maken, maar er zijn er heel erg weinig die zich richten op een belangrijk maatschappelijk onderwerp. Teun doet dat met zijn video’s op onnavolgbare wijze.”

Het werk van Teun wordt gevierd en krijgt een podium op de online kanalen van NPO Zapp en het Cinekid Play online platform. Ook wordt hij ambassadeur van het Cinekid Festival en mag hij uit de Cinekid-programmering een eigen planeet van films en series cureren. Als winnaar is Teun automatisch één van de jurlyleden voor de prijs van het volgende jaar.

Bron: NPO/BM
Foto: NPO Zapp

Bericht delen