TEST: Sony ZV-1 – vloggen in super slowmotion
woensdag 9 december 2020

TEST: Sony ZV-1 – vloggen in super slowmotion

De ZV-1 is niet de eerste vlogcamera die door Sony is gemaakt, maar een opvallend model is het wel. Eigenlijk schuilt de grote kracht in het feit dat-ie geschikt is voor meer dan alleen vloggen dankzij een aantal interessante – en soms – indrukwekkende functies en opnamestanden, zoals de mogelijkheid tot het opnemen van super slowmotion beelden. In onze review zetten we de plussen en minnen op een rijtje.

4K footage
De Sony ZV-1 is een klein apparaat met flinke spierballen. 4K footage ziet er goed uit, ook binnenshuis, mits goed belicht. De autofocus en interne microfoon zijn op orde en het ingebouwde ND-filter en slow motion mogelijkheden zijn toffe opties om te hebben. De bokeh-functie klinkt gaaf, maar doet minder dan gehoopt en de batterijduur is simpelweg niet best. Wat echter een doorn is het oog is, is de menustructuur en manier van navigeren. Kan een kwestie van smaak zijn, maar als je kijkt hoe goed bijvoorbeeld Canon de zaakjes op dit gebied op orde heeft, dan scoort-ie qua gebruiksgemak een onvoldoende.

Tussen wal en schip
De grote vraag is echter: wil je 800 euro uitgeven aan een vlogcamera? Gaat het puur om de vlogmogelijkheden – dus jezelf degelijk kunnen filmen – dan zijn er ook wel goedkopere alternatieven te vinden. Ben je wel op zoek naar meer mogelijkheden in een camera, zoals deze ZV-1 dus heeft, geef je die € 800,- dan niet liever uit aan een nieuwe instap- of iets oudere midrange-spiegelreflexcamera? Zodoende valt de Sony ZV-1 een beetje tussen wal en schip, ondanks dat hij op veel onderdelen goed scoort.

Bron: BM

Bericht delen