Standbeeld Thomas van der Vlugt (StukTV) onthuld in Beeld en Geluid Den Haag
zondag 20 juni 2021

Standbeeld Thomas van der Vlugt (StukTV) onthuld in Beeld en Geluid Den Haag

Op zaterdag 19 juni is in mediamuseum Beeld en Geluid Den Haag een nieuwe aanwinst onthuld: het standbeeld van YouTuber en StukTV presentator Thomas van der Vlugt.

Na het officiële moment beantwoordde hij enkele vragen van de aanwezige kinderen. Zo vertelde hij dat hij avontuurlijke programma’s het leukst vindt om te doen, en dat hij graag een eigen versie van 3 op Reis zou willen maken. Over het beeld: “Ik vind het bijzonder dat het beeld nu te zien is in een museum dat over media gaat en hoop dat veel mensen ervan kunnen genieten”. Het beeld is tenminste voor een jaar te zien in het museum.

Tom De Smet, directeur Beeld en Geluid Den Haag: “Thomas is een van de beste voorbeelden van de jongste generatie mediamakers. Met StukTV creëerde hij zelfstandig een platform met een ongekend bereik. Zijn ludieke stijl sluit heel goed aan bij een van onze speerpunten; namelijk hoe ver mag je gaan met humor en het verkondigen van je mening in het kader van persvrijheid? Een actueel en urgent thema in onze samenleving. We hopen dat het beeld het gesprek over de kracht van media stimuleert.”

Het beeld is in een recordtempo van vijf dagen ontworpen en vervaardigd door Petra Flach en haar team van Bodycasting Nederland.

Bron: Beeld en Geluid/BM
Foto: Rohan Bhoera

Bericht delen