Omroep WNL komt met Stand van Nederland: Generatie Next
Maandag 11 januari 2021

Omroep WNL komt met Stand van Nederland: Generatie Next

Omroep WNL begint op 21 januari met een wekelijkse versie van het economische onderzoeksprogramma Stand van Nederland. Ditmaal met de generatie Next. Programmamakers en twintigers Elen Demir, Jill Bleiksloot (foto) en Raquel Schilder gaan elke donderdag op pad op zoek naar vragen op antwoorden. Persoonlijke verhalen achter de cijfers.

Stand van Nederland: Generatie Next wordt gemaakt door drie jonge tv-makers die een bovenmatige interesse hebben in economie en geld, met vragen die hen aangaan, maar ook hun ouders en grootouders. Want hoe valt onze welvaart veilig te stellen?

Want in dit land van uitersten is er een ding dat ons allemaal verbindt. En dat is geld. Geld maakt de economie en of je dat leuk vindt of niet, de economie maakt de maatschappij. Een systeem waar iedereen in zit en wat niemand begrijpt.

De makers staan voor de jonge werkende generatie. Zij moeten, met een flinke staatsschuld in hun nek de economie de komende jaren weer goed laten draaien. En dat kunnen en willen ze ook. Natuurlijk kunnen ze dat. Maar ze vragen zich wel overal bij af: hoe dan? En kan en moet dat niet anders? Het begint allemaal bij hun eigen verwondering. Stand van Nederland duikt in de economie van ons land.

Stand van Nederland: Generatie Next is vanaf 21 januari te zien om 22.10 uur op NPO 2.

Bron: WNL/BM

Bericht delen