Sony Music stopt samenwerking met Lil Kleine
maandag 21 februari 2022

Sony Music stopt samenwerking met Lil Kleine

Sony Music zet de samenwerking met Lil Kleine stop, zo meldt de platenmaatschappij. De rapper wordt verdacht van mishandeling van zijn verloofde Jaimie Vaes.

‘Sony Music neemt de aantijgingen tegen Lil Kleine zeer serieus en tolereert op geen enkele manier het gedrag dat te zien is op de beelden die rondgaan op sociale media’, staat in een verklaring van Sony. ‘Dit conflicteert ernstig met de waarden van ons bedrijf.’

Sony stopt daarom de werkrelatie met de artiest. Het bedrijf wilde eerder deze week nog niet reageren op het incident.

Lil Kleine kondigde recent de samenwerking met Sony Music aan, nadat hij had gemeld de samenwerking met zijn platenlabel Top Notch te verbreken. Top Notch, dat eerder deze maand nog wel zijn plaat Ibiza Stories uitbracht, liet vrijdag weten niets meer met de rapper te maken willen hebben. Het label is gestopt met de promotie van de muziek van Lil Kleine.

Lil Kleine zou het hoofd van zijn vriendin Jaimie Vaes tussen een autodeur hebben geklemd. De rechter-commissaris besliste woensdag dat de 27-jarige artiest, wiens echte naam Jorik Scholten is, de cel mocht verlaten in afwachting van het onderzoek. Het Openbaar Ministerie is tegen die beslissing in beroep gegaan.

Streamingdienst Spotify haalde eerder al nummers van Lil Kleine uit alle playlists die door de redactie van het bedrijf zelf zijn samengesteld. De muziek van de zanger is nog wel op het muziekplatform te horen. Radiozender FunX draait de muziek van de rapper voorlopig niet.

Madame Tussauds verwijderde het beeld van de rapper dat in het museum in Amsterdam stond.

Bron: NOS/Nu.nl/BM

Bericht delen