Samenwerking KRO-NCRV en Young Impact voor jongeren die impact willen maken
woensdag 16 maart 2022

Samenwerking KRO-NCRV en Young Impact voor jongeren die impact willen maken

KRO-NCRV en Young Impact gaan samenwerken om jongeren te inspireren om de wereld van morgen duurzamer en meer verbonden te maken.

De eerste actie die KRO-NCRV en Young Impact samen organiseren is bedvoorbed, die volgende week plaatsvindt in de nacht van dinsdag op woensdag op 22 maart. Jongeren verruilen die nacht hun eigen warme bed voor een nacht in de open lucht. Zo overnachten er jongeren onder andere in de Johan Cruijff ArenA, voetbalstadion Galgenwaard in Utrecht en in miniatuurstad Madurodam kan worden overnacht.

Met deze landelijke actie #bedvoorbed vragen jongeren uit heel Nederland aandacht voor de omstandigheden waarmee jonge vluchtelingen te maken krijgen op hun vlucht voor geweld en oorlog. Ook wordt een lespakket verspreid onder middelbare en mbo-scholen, met daarbij een vertoning van de KRO-NCRV documentaire Shadow Game. Deze wereldwijd gelauwerde documentaire toont de erbarmelijke omstandigheden waarin jonge vluchtelingen verkeren en de gevaarlijke reis die zij door Europa moeten maken.

“Met onze programma’s willen wij ons publiek handvatten bieden, perspectief geven als het gaat om hoe we met de wereld en elkaar omgaan. Of het nu gaat om solidariteit, diversiteit, of het klimaat, we geloven in de kracht van onze jongeren om te helpen de wereld duurzamer en meer verbonden te maken”, licht KRO-NCRV directeur Peter Kuipers toe. “Deze ambitie hebben we gemeen met Young Impact, waarbij zij zich richten op een specifieke groep, namelijk jongeren tussen 13 en 25 jaar. Ik zie ernaar uit om samen met Young Impact met impactvolle projecten jongeren toekomstperspectief te geven.”

Wendy Kakebeeke, directeur Young Impact: “Wij zijn super trots op deze nieuwe samenwerking met KRO-NCRV. Zij omarmen onze missie volledig en samen kunnen we nóg meer jongeren inspireren om bij te dragen aan een betere wereld.”

Bron: KRO-NCRV/BM

Bericht delen