Ruben Nicolai: “Iedereen heeft wel iets met LEGO”
woensdag 11 maart 2020

Ruben Nicolai: “Iedereen heeft wel iets met LEGO”

Ruben Nicolai duikt voor RTL 4 in de wereld van LEGO. In LEGO Masters schotelt hij (bouw)kundige kandidaten de meest uitdagende opdrachten voor.

In elke aflevering worden de deelnemende duo’s uitgedaagd met bijzondere LEGO-opdrachten die ze binnen een bepaald aantal uur moeten volbrengen. De kandidaten fabriceren de spectaculaire bouwwerken helemaal uit het hoofd, want in LEGO Masters bestaan geen bouwtekeningen.

Is dit een flashback naar je jeugd?
“Wel een beetje. Ik ben niet per se met LEGO opgegroeid, maar heb wel een periode vanaf mijn achtste gehad dat ik er veel mee bezig was. Mijn jongste dochter is nu ook zo oud en heeft het fenomeen nét ontdekt. Met haar heb ik samen een Harry Potter-pakket in elkaar gezet. Nou, daar ben je niet in een dagje mee klaar. Maar er bestaat geen winnen of verliezen. Je hebt een gezamenlijk doel en dat is hartstikke leuk!”

Hoe is het om nu voor je werk ermee te maken te hebben?
“Gaaf! Ik loop as we speak door onze BRICK-shop. Daar liggen 2,5 miljoen steentjes, poppetjes, wieltjes, van alles. Je kunt het zo gek niet bedenken. Hier mogen de deelnemers van het programma hun spullen halen. De deelnemers, maar ook mijn collega’s die er komen, vinden het geweldig. Iedereen heeft wel íets met LEGO.”

Wat is het niveau van de kandidaten?
“Dat is echt niet normaal hoog. Ze maken dingen waarbij je ogen uit je kassen vallen. Dit programma doet een flink beroep op hun inzicht, creativiteit en tijdsmanagement. Zo moeten ze bijvoorbeeld in de opdracht ‘Blockbuster’ een creatie maken dat op een bepaalde manier ontploft. Nou, dat is weergaloos uitgedacht.”

Welke opdracht is je het meest bijgebleven?
“Dan denk ik meteen aan de eerste aflevering waarin de deelnemers een complete stad moesten bouwen en de grootste wolkenkrabbers uit de grond wisten te stampen. Als extra element kregen ze na voltooiing nog eens vijf uren de tijd een aanval op de stad te verzinnen, een soort fantasie-aanval waarin alles vakkundig gesloopt moest worden. Kortom: letterlijk en figuurlijk een explosie aan creativiteit. Dit is geen tuttig programma.”

LEGO Masters is vanaf zaterdag 11 april om 20.00 uur te zien op RTL 4.

Bron: BMY

Bericht delen