Rico Verhoeven over prijzen, acteren en zijn volgende wedstrijd
zondag 23 februari 2020

Rico Verhoeven over prijzen, acteren en zijn volgende wedstrijd

Rico Verhoeven is veel meer dan alleen een kickbokser. Zijn ultieme doel? Doorbreken als acteur in Amerika. Daarnaast trekt hij met vele lezingen het land door. En als klap op de vuurpijl werd Rico genomineerd voor de Kids’ Choice Award – Favoriete Nederlandse Ster 2020.

De kampioensvraag: wat gaat er nu door je heen?
“Dit is natuurlijk te gek! Nu maar hopen dat er zoveel mogelijk gestemd wordt en ik straks met een nieuwe trofee naar huis kan. Wij gaan de socials in ieder geval helemaal kapot maken en iedereen oproepen om op mij te stemmen.”

Heb je nog wel ruimte in je prijzenkast?
“Yes, en hij is helemaal afgestoft. Ik heb ook alvast een speciaal plekje voor de prijs vrijgemaakt, tussen mijn Glory-belts, de ZappSport Award en de Brabantse Provinciepenning. Alles staat kriskras door elkaar, want ik ben op elke prijs even trots. Mijn core is natuurlijk het boksen, maar er gebeurt zoveel meer.”

Waar ben je naast het boksen vooral druk mee?
“Ik trek het hele land door met lezingen en ik train veel, elke dag een uur tot anderhalf uur. Maar alles wat ik buiten de sport doe, vind ik tof. Het voelt ook niet als werken, want ik word er zo enthousiast van. Mijn ultieme doel is nog steeds doorbreken in de filmwereld. Al gaat dat met kleine stapjes.”

Wat zijn je ambities voor dit jaar?
“In mei staan de eerste opnamedagen voor een nieuwe Amerikaanse film gepland. Deze moet 2021 in de bioscopen verschijnen. Heel veel mag ik er nog niet over zeggen, maar verwacht enkele beroemde gastrolspelers en vooral veel actie!”

Je was tussendoor nog bij het afscheidsfeest van darter Raymond van Barneveld. Hoe was dat?
“Dat was een eer om te doen. Hij is een absolute baas in wat ‘ie deed. Een echte inspiratiebron. Als zo’n legende afscheid neemt, dan ben ik daar graag bij. En ondanks dat het voor geen meter liep, werd ik nog wel tweede.”

Over iconen gesproken: je werd uitgedaagd door Will Smith voor een potje boksen.
“Haha, ja dat was wel grappig! Ik wil best eens met hem meeten, je weet natuurlijk nooit wat daaruit voortkomt. Alleen maar goed om dat soort contacten te leggen. Hij is natuurlijk een icoon. Te gek toch dat ie zo’n oproep doet?”

En wanneer stap je weer de ring in?
“Ik verwacht dit jaar, maar dan ergens in de herfst of zelfs winter. Het is wachten tot kickboxorganisatie Glory weer een aanbieding doet. Maar ik ben er klaar voor!”

Fans kunnen tot en met woensdag 18 maart 12.00 uur stemmen via de officiële Kids’ Choice Awards-website (kca.nickelodeon.nl) Deel het nieuws via @Nickelodeonnederland #KCA. De awardshow is maandag 23 maart om 18:30 uur te zien op ViacomCBS zender Nickelodeon.

Bron: BMY

Bericht delen