PowNed lanceert webdramaserie #Fitgirls
maandag 14 oktober 2019

PowNed lanceert webdramaserie #Fitgirls

Met haar eerste webdramaserie duikt omroep PowNed vanaf 18 oktober in de wondere wereld van fitgirls. In de achtdelige comedyserie #Fitgirls volgen we de 19-jarige Robin (gespeeld door May Hollermann), die net als de fitgirls op Instagram een killer body wil met bijbehorende healthy mindset. En dus zal Robin, als een fish out of water, het leven ontdekken in de absurde gym-jungle.

Robin heeft een levensstijl zoals menig student; ze zuipt te veel, slaapt te lang uit, en geeft altijd te snel op. Daarom neemt ze een abonnement bij de hippe sportschool Gymtasia, om van haar ongezonde gewoontes af te komen, haar ex-vriendje te vergeten, en totaal in shape te raken. Van killer kater naar killer body. Met behulp van haar nieuwe sportschoolvriendinnen yoga-instructeur Indy en zelfverklaard-influencer Kelsey gaat ze de uitdaging aan en ontdekt ze het gymleven.

Al gauw merkt Robin dat de gym zijn eigen wetten en regels heeft en dat veel draait om ‘perfect’ willen zijn voor de buitenwereld. Van urenlange Insta-shoots tot strakke voedingsschema’s (met af en toe de nodige #cheatday). En dat niet alleen, Gymtasia zit ook nog eens vol verleidingen. Zo valt ze bij binnenkomst als een blok voor de knappe muscleboy Gio, die meteen haar #mondaymotivation wordt. Een perfect lijf, een perfecte foto en een perfecte lover, wie wil dat nou niet? Gaat het Robin lukken om een fitgirl-lichaam te hebben, of zal ze ontdekken dat het belangrijker is om tevreden te zijn met wie je bent?

Omroepvoorzitter en hoofdredacteur Dominique Weesie: “Een komische en eigentijdse webserie, met veel herkenbare aanknopingspunten voor de doelgroep: van killer bodies tot cheat days, van fillers tot Insta-filters. Welkom in de wereld van #Fitgirls!”

De cast van #Fitgirls bestaat uit May Hollermann (Robin, bekend van Brugklas), Zoë Livay (The Voice), Carré Albers (Kelsey, Vakkenvullers), Joshua Feytons (Ex on the beach, Temptation Island), Sabri Saddik (Vechtershart) en Jaike Belfor (Celblok H).

#Fitgirls wordt geproduceerd door NewBe en is vanaf vrijdag 18 oktober wekelijks te zien bij PowNed op NPO3.nl en het YouTube-kanaal van NPO 3.

Bron: PowNed/BM

Bericht delen