Politie deelt 66 coronaboetes uit bij clipopname Famke Louise
vrijdag 15 januari 2021

Politie deelt 66 coronaboetes uit bij clipopname Famke Louise

Bij de opnames van een videoclip van Famke Louise heeft de politie gisteren 66 boetes uitgeschreven voor het niet naleven van de coronamaatregelen. De opnames waren in een loods in het Noord-Hollandse Lijnden.

De politie, die werd ondersteund door de Koninklijke Marechaussee, kwam af op een melding over ‘een festiviteit’. ‘Een grote groep mensen was in een ruimte bijeen en de coronamaatregelen werden overtreden. Het betrof een loods aan de Raasdorperweg. Alle 66 aanwezigen hebben een proces-verbaal ontvangen’, schrijft de politie Haarlemmermeer op Facebook.

De 22-jarige Famke Louise, die ruim 1 miljoen volgers heeft op Instagram, kwam een paar maanden geleden onder vuur te liggen vanwege haar coronastandpunt. De bij jongeren populaire zangeres sloot zich in september aan bij de actie #ikdoenietmeermee, een initiatief van Viruswaarheid-activist Willem Engel. Net als enkele bekende collega’s plaatste ze met een video vraagtekens bij het coronabeleid van het kabinet en bijvoorbeeld de effectiviteit van mondkapjes.

En dat terwijl ze eerder nog enkele duizenden euro’s van de Rijksoverheid kreeg om de maatregelen juist te promoten. Haar deelname aan de actie kwam de artiest op veel kritiek te staan, aangezien ze haar grote platform gebruikte om een potentieel gevaarlijke boodschap te verspreiden. Na onder meer een gesprek met ic-specialist Diederik Gommers kwam ze terug op haar omstreden mening.

Volgens de producent zijn de opnames in Lijnden gemaakt binnen het protocol dat geldt voor audiovisuele producties in coronatijd. De boetes worden aangevochten.

Bron: AD/BM

Bericht delen