Picturing Success: een masterclass voor gevluchte talenten
donderdag 31 augustus 2023

Picturing Success: een masterclass voor gevluchte talenten

Het online platform Net in Nederland start vanaf donderdag 7 september voor het eerst met de reeks masterclasses Picturing Success voor tien gevluchte mediamakers.

Talenten met aanzienlijke media-ervaring, maar die nog niet voldoende Nederlands spreken of de juiste contacten hebben om een baan te krijgen bij de Nederlandse media. Uit de 100 aanmeldingen zijn tien kandidaten geselecteerd die met beeld kunnen werken: camjo’s, regisseurs, fotografen, vormgevers en animatoren.

De georganiseerde masterclasses zijn gericht op het stimuleren van hun carrière in Nederland. Zij maken kennis met professionals van alle omroepen om hun netwerk op te bouwen. Tijdens de masterclasses worden acht professionele lessen gegeven door experts zoals Ahmet Polat (hoofdredacteur HUMAN), Carmen Fernald (hoofdredacteur NTR), Fatimazhra Belhirch (directeur Stichting UAF) en Atta de Tolk (spoken-word artiest).

Redacteur Yaghoub Sharhani organiseert de masterclass: “Ik wil mijn acht jaar ervaring in Nederland gebruiken om nieuw talent te ondersteunen. Samen creëren we kansen en laten we potentieel bloeien.”

Net in Nederland is het online platform van de NPO voor en door nieuwkomers. Voor meer informatie: netinnederland.nl.

Bron: NTR/BM

Bericht delen