PHONY: eerste coming of age-podcast voor jongeren
woensdag 12 mei 2021

PHONY: eerste coming of age-podcast voor jongeren

NPO FunX en AVROTROS presenteren een coming of age-podcast voor jongeren: PHONY. Het is een verhaal over vriendschap, over het vinden van jezelf en het bij je houden van de ander. Deze vorm van voyeurisme in audio laat zien hoe moderne technologie het gemakkelijk maakt om achter een masker te leven en zo zelfs van je intiemste vrienden verwijderd te raken.

Wie Arman echt is, weet niemand. Zelfs hijzelf niet. Degene bij wie hij het meest van zichzelf kan laten zien, is Zehra, zijn beste vriendin. Andersom weet Zehra alles over Arman. Ook dat ene wat hij zelf nog maar half onder ogen durft te komen. De vriendschap komt op scherp te staan als Arman aandacht krijgt van de populaire Quinty én teamgenoot Ben, op het moment dat Zehra Arman juist hard nodig heeft.

Terwijl ze eerder alles met elkaar deelden, beginnen ze nu allebei dingen te verzwijgen. Door zich te verschuilen achter hun telefoons, creëren ze een filter waardoor ze door de buitenwereld willen worden gezien. Pas wanneer Zehra en Arman elkaar in real life in de ogen durven kijken, kunnen zij hun vriendschap redden.

Niels Hoogland, zendermanager NPO FunX: “We hebben waarschijnlijk nog nooit zoveel identiteiten gehad als nu. Met alle social media op onze telefoon, chatgroepen en verschillende rollen in het dagelijks leven: thuis, op school, in je sportteam en met je vrienden. Jezelf zijn is dus niet altijd makkelijk in al die verschillende situaties.”

“Wij lanceren, samen met producent ROSE Stories, de eerste coming of age-podcast over dit thema. De eerste drie afleveringen staan vanaf nu online. Ik hoop ten eerste natuurlijk dat iedereen met veel plezier naar het verhaal van Arman en Zehra luistert en ten tweede dat het leidt tot gesprekken over jezelf zijn en ontdekken wie je nu eigenlijk bent. Want pas als je dat weet kun je écht vrienden zijn.”

Cast van PHONY
De rol van Arman wordt gespeeld door Rami Kooti Arab. In 2019 maakte Kooti Arab zijn acteerdebuut in Zeven Kleine Criminelen, waar hij een van de hoofdrollen vertolkte. Sinds 2020 is Rami te zien als het personage Farid in de jeugdserie Brugklas (AVROTROS) op NPO Zapp. Dilara Horuz vertolkt de rol van Zehra. Horuz werd bekend door haar deelname met de groep RReaDY aan het Junior Songfestival in 2008. Horuz speelt sinds 2012 de rol van Meral Daldal in SpangaS (KRO-NCRV) op NPO Zapp. Daarnaast zijn er rollen weggelegd voor Claudia Kanne (Quinty) en Noah de Nooij (Ben).

De eerste drie afleveringen van PHONY zijn te beluisteren via funx.nl, de FunX-app, de NPO luister-app en via de gangbare podcastkanalen.

PHONY kwam tot stand met ondersteuning van het NPO-fonds. Scenario: Annet Bremen en Sofie Tseng. Regie: Loek de Bakker. Research/redactie/dramaturgie: Lulu Sorber. Geluid: Sam Huisman. Editing: Chee-Han Kartosen-Wong. Producent: ROSE stories, Chafina Bendahman.

Bron: NPO/BM

Bericht delen