Op De Matrix: een nieuw dagelijks popcultuur programma
vrijdag 1 december 2023

Op De Matrix: een nieuw dagelijks popcultuur programma

Dagelijks swipen en scrollen we onvermoeid langs Instagram stories, muziek, filmtrailers, verslavende series, fashion, tech, crime, podcasts, memes en bizarre TikTok-recepten.

Trends en algoritmes spelen de hoofdrol in ons online leven; het bepaalt hoe wij naar de wereld kijken, hoe we communiceren en hoe we ons gedragen. Welke content is de moeite waard om te kijken, lezen, luisteren of spelen? En welke juist helemaal niet?

In Op De Matrix bespreken gastredacteuren, onder leiding van presentatoren Mandy Woelkens en Annefleur Schipper, het popcultuur-nieuws van het moment. Ze bespreken het niet alleen, maar beoordelen het ook door het op een matrix te plaatsen. Is het highbrow of trash? Iconic of cringe? Van Britney tot Boer zoekt Vrouw, van Drake tot Jade Anna. Journalistiek, scherp, grappig én altijd met een open blik.

Op De Matrix is vanaf maandag 4 december elke werkdag om 22.30 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3. Naast de lineaire uitzendingen is ook alles terug te zien op YouTube en NPO Start. Op Instagram en TikTok verschijnt ook nog extra online only content, dus volg @opdematrix.

In Op De Matrix zie je een vaste poule aan gastredacteuren van journalisten, comedians, makers en artiesten. Zo zijn onder anderen Nesim El Ahmadi, Doortje Smithuijsen, Herre Hettema, Carmen Felix, Yousef Gnaoui, Max Terpstra en Vic Cle te zien in de studio. De serie is een coproductie van BNNVARA en De Stroom.

Bron: BNNVARA/BM
Foto: Mandy Woelkens en Annefleur Schipper

Bericht delen