Ongestelde vragen over menstruatiecyclus beantwoord
vrijdag 20 oktober 2023

Ongestelde vragen over menstruatiecyclus beantwoord

Maandverbond, het 28 dagen durende programma op Telegram, wordt op televisie afgetrapt met De ongestelde vragenshow. Hierin beantwoordt host Dzifa Kusenuh samen met Thorn de Vries, Lize Korpershoek, Fatima Warsame, Frank van der Lende en gynaecoloog Ingrid Pinas en andere (ervarings)deskundigen allerlei ongestelde vragen over de menstruatiecyclus.

Vanaf 25 oktober kan iedereen meedoen met de nieuwe editie van Maandverbond. Eerder won dit innovatieve programma diverse internationale prijzen. Maandverbond speelt zich gedurende 28 dagen, de duur van een gemiddelde cyclus, live af op 28 Telegram-kanalen.

Nieuw dit jaar is kanaal 00, speciaal voor mannen die nieuwsgierig zijn naar de cyclus. Deelnemers met een baarmoeder kunnen instappen in het kanaal dat overeenkomt met de dag in hun eigen cyclus en ontvangen daar dagelijks content.

Deze nieuwe editie van Maandverbond start met De ongestelde vragenshow op NPO 3. Host Dzifa Kusenuh neemt samen met reporters Lize Korpershoek, Thorn de Vries, Fatima Warsame en Frank van der Lende allerlei hormonale kwesties onder de loep, alles waarvan je gehoopt had dat je biologiedocent er iets langer bij stil had gestaan.

Gynaecoloog Ingrid Pinas en journalist Jos de Groot ontrafelen feit en fictie rondom de maandelijkse cyclus op social media. Zijn tampons giftig? Werkt ‘natuurlijke anticonceptie’?Kunnen je hormonen uit balans zijn? Ook vertelt radio-dj Angelique Houtveen over leven en werken met de aandoening endometriose, en voormalig profbasketballer Chatilla van Grinsven over de cyclus in combinatie met topsport.

Hormoonrevolutie
In de aansluitende documentaire Hormoonrevolutie gaat het over wat hormonen eigenlijk doen met ons lichaam. Thorn de Vries onderzoekt de kracht van hormonen aan de hand van de verhalen van Sharan Bala, Max Moszkowicz, Ryan Ramharak en Savannah Wolin, die allemaal een andere hormoonhuishouding hebben dan de gemiddelde mens.

Maandverbond is vanaf woensdag 25 oktober tot en met woensdag 21 november live te volgen via Telegram, aanmelden kan via npo3.nl/maandverbond.

De ongestelde vragenshow en aansluitend de documentaire Hormoonrevolutie zijn dinsdag 24 oktober vanaf 20.25 uur te zien bij de VPRO op NPO 3.

Bron: VPRO/BM

Bericht delen