Omroep ZWART gestart met politiek jongerenprogramma Stemmingmakers
zondag 1 oktober 2023

Omroep ZWART gestart met politiek jongerenprogramma Stemmingmakers

Omroep ZWART is in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van start gegaan met een nieuw politiek programma genaamd Stemmingmakers. Dat is te zien op NPO3.nl en het YouTube kanaal van Omroep ZWART. 

De presentatie is in handen van Yuki Christus, bekend van onder andere de Convo hiphoptalkshow op YouTube. Stemmingmakers wil op een laagdrempelige manier aan jongeren uitleggen hoe het politieke systeem in elkaar zit en wat zij als stemmer kunnen bijdragen aan de maatschappij via de politiek. Omroep ZWART maakt Stemmingmakers in samenwerking met UNSEEN, een community van creatieve makers uit ondervertegenwoordigde groepen.

Stemmingmakers is iedere vrijdag vanaf 19.00 uur te zien op NPO3.nl en is ook te bekijken op YouTube. Iedere aflevering duurt ongeveer een kwartier. Younes Douari, Co-Founder van UNSEEN en initiatiefnemer van politiek social media kanaal Represent Jezelf, is blij met de samenwerking. “Akwasi en ik hebben al lang gepraat over een samenwerking tussen Omroep ZWART en UNSEEN. De synergy was daar, het was alleen wachten tot het juiste moment, en dat zijn de Tweede Kamerverkiezingen.”

Bron: Omroep ZWART/BM
Foto: Yuki Christus

Bericht delen