Omroep Brabant zoekt de nieuwe Enzo Knol of NikkieTutorials
donderdag 26 oktober 2023

Omroep Brabant zoekt de nieuwe Enzo Knol of NikkieTutorials

Vloggen, TikTokken, YouTube video’s maken… Het maken van een video voor onlinemediakanalen is een vak apart. Omroep Brabant is in het nieuwe televisieprogramma Hashtag op zoek naar de beste online content creators. Op 2 november zijn de zes deelnemers voor het eerst te zien op tv.

In Hashtag strijden zes beginnende content creators om likes, views, hartjes en punten. De deelnemer die na negen afleveringen de hoogste score heeft wint Hashtag 2023 en een contract om als ‘content creator’ bij Omroep Brabant aan de slag te gaan.

Tiemen Smit ontvangt iedere week zes gemotiveerde content creators en een gastjury op verrassende locaties in Brabant. De gastjury bestaat uit bekende succesvolle influencers en online content creators. Reality persoonlijkheid Roy Donders deelt zijn leven met duizenden volgers op zijn eigen YouTube kanaal, online sensatie Iris Rulkens, bekend van haar typetjes, Dé hit in de zorg, de TikTokZuster, creatieve duizendpoot Joris Wijnen alias, Chef Soldaat, pretpark vlogger Bart Baan, biovlogger Mandy Blom en model en event host Gina July dagen de deelnemers uit met iedere week een verassende opdracht. De deelnemers moeten zowel de opname als montage onder tijdsdruk uitvoeren om uiteindelijk een *YouTube Short op te leveren deze worden beoordeeld.

De beoordeling bestaat uit drie delen: de puntentelling van de vakjury, de uitslag van de thuisjury en de score van een vrije opdracht. Via www.omroepbrabant.nl/hashtag kunnen kijkers reageren op de video’s door deze te kijken, liken, delen of een reactie achter te laten. Met die statistieken wordt de uiteindelijke bereik score bepaald. De thuisjury heeft direct invloed op de uitslag. Daarmee blijft de score spannend tot aan de finale op 28 december.

De vrije opdracht is de enige opdracht die niet onder tijdsdruk zal worden uitgevoerd en waar de deelnemers thuis aan kunnen werken. Het is de uitgelezen kans om de jury nog één keer te overtuigen van hun talent. Hierbij kunnen zij zichzelf uitdagen om bijvoorbeeld langere horizontale content te maken. Deze video’s krijgen we te zien in de finale.

De deelnemers van Hashtag zijn:
– Jurgen Damen, 45 jaar uit Helmond
– Sacha Vreeken, 39 jaar uit Oosterhout
– Tico Rovers, 16 jaar uit Lage Zwaluwe
– Elisa Chirico, 24 jaar uit Nieuwkuijk
– Owen Metz, 22 jaar uit Breda
– Stijn Verhulst, 32 jaar uit Den Bosch

Kijk vanaf 2 november iedere donderdagavond naar Hashtag. Vanaf 17.00 uur, daarna ieder uur herhaald. Omroep Brabant is op tv te vinden bij Ziggo op kanaal 30 (buiten Brabant op kanaal 712) en KPN kanaal 507. Online kijk je (terug) via YouTube of omroepbrabant.nl/hashtag.

Bron: Omroep Brabant/BM

Bericht delen