NTR gaat live op Twitch
woensdag 27 juli 2022

NTR gaat live op Twitch

In het kader van een project van NPO Innovatie gaat omroep NTR deze zomer zes weken lang drie keer per week live op het streamplatform Twitch, via het kanaal 3opTwitch.

Drie populaire Twitch-streamers – Saar, Sejecem en BenBillyKwijt – verzorgen ieder een keer per week een livestream waarin de kijker centraal staat. Tijdens de stream ontvangen de hosts speciale gasten en wordt er vooral veel met de chat gepraat.

De eerste stream is op woensdag 27 juli om 18.00 uur te bekijken. Vanaf dan is het project elke maandag, woensdag en vrijdag te volgen op Twitch. De inhoud van de Twitch-streams wordt in samenspraak met de hosts ontwikkeld. Uitgangspunt hierbij is om betekenisvolle interactie met de doelgroep te creëren. De vorm van de stream zal vertrouwd moeten aanvoelen voor de Twitch-gebruiker. Er wordt daarom gekozen voor een soortgelijke (thuis-)setup zoals de grote Nederlandse Twitchers dat ook doen.

Met dit experiment wordt onderzocht of het mogelijk is om structureel en betaalbaar livestreams te produceren vanuit de publieke omroep, en of hier ook daadwerkelijk een nieuwe doelgroep bereikt kan worden. 3opTwitch, het Twitch kanaal van de NTR, is hier te vinden.

Bron: NPO/BM

Bericht delen