NPO 3FM radio-actie You’ll Never Walk Alone genomineerd voor Radio Ideas Award
woensdag 19 augustus 2020

NPO 3FM radio-actie You’ll Never Walk Alone genomineerd voor Radio Ideas Award

Het initiatief van 3FM-dj Sander Hoogendoorn om met 183 Europese radiostations gelijktijdig You’ll Never Walk Alone te draaien, is genomineerd voor de The Coronavirus Radio Ideas Award: een eenmalige internationale radioprijs die in het leven geroepen is vanwege de coronacrisis. De unieke actie van 3FM om mensen samen te brengen tijdens de pandemie is genomineerd in de categorie Best Mega Promotion.

De 3FM-dj bedacht het idee tijdens zijn ochtendshow Sanders Vriendenteam. Het begon klein door alle ochtendshows in Nederland op te roepen gelijktijdig het nummer You’ll Never Walk Alone van Gary & The Pacemakers te draaien. Al snel bleek dat niet alleen de radiozenders in Nederland gehoor wilden geven aan de sympathieke actie: in totaal draaiden meer dan 180 radiostations in heel Europa op vrijdag 20 maart om 08.45 uur het welbekende nummer.

Dat 3FM nu, samen met alle 183 radiostations, genomineerd is voor deze unieke internationale radioprijs is het resultaat van een bijzondere samenwerking in moeilijke tijden. Sander Hoogendoorn: “Ik vind ‘t keihard dat we met Sanders Vriendenteam heel Europa met elkaar in verbinding hebben gebracht! En het laat zien dat radio anno 2020 nog steeds springlevend is, hoera!”

Best Mega Promotion
De uitzonderlijke actie is Radiodays Europe niet ontgaan, dat dit jaar met partners samenwerkt om eenmalig de speciale Coronavirus Radio Ideas Awards uit te reiken. De corona-editie eert radioprofessionals van over de hele wereld die hun merken en platforms op creatieve en innovatieve manieren hebben gebruikt om hun luisteraars, partners en de gemeenschap beter van dienst te zijn tijdens de COVID-19-pandemie. Er zijn in totaal tien categorieën, You’ll Never Walk Alone van 3FM is genomineerd in de categorie Best Mega Promotion.

Stemmen
Stemmen kan tot en met maandag 7 september via deze link. Andere genomineerden in de categorie Best Mega Promotion zijn Times Like These van het Engelse radiostation BBC Radio 1, Nightly Cheers for Essential Workers van Power 96.1 uit Atlanta, Amerika en Everyday Heroes Light Show van het New Yorkse radiostation Z100. De uitreiking van the Coronavirus Radio Ideas Award is op 14 december tijdens de Radiodays Europe conferentie in Lissabon.

Bron: NPO/BM

Bericht delen