NPO 3FM en HUMAN presenteren 8D-podcast In het hoofd van
woensdag 7 juni 2023

NPO 3FM en HUMAN presenteren 8D-podcast In het hoofd van

We zitten de hele dag in ons eigen hoofd. Of het nu gepieker, gekke gedachtenspinsels of gewoon een gevoel is: alleen jij weet hoe het is om in jouw hoofd te leven. Maar wat nou als je voor héél even in het hoofd van een ander kan kruipen? NPO 3FM en HUMAN duiken met de 8D-podcast In het hoofd van in het hoofd van mensen met mentale problemen.

Door de 8D-ervaring hoort de luisteraar het geluid in de podcast van alle kanten op zich afkomen. Zo ervaar je hoe het is om tinnitus te hebben of te leven met angsten. In het hoofd van is sinds dinsdag 6 juni te beluisteren op NPO Luister en de andere podcastplatformen.

85 procent van de jongeren geeft aan één of meer leeftijdsgenoten te kennen die last heeft van mentale problemen. Eén op de drie vindt het moeilijk met diegenen over hun psychische klachten te praten. Want hoe weet je wat er in het hoofd van een ander omgaat? Met deze nieuwe 8D-podcast proberen 3FM en HUMAN zo dicht mogelijk bij de continue gedachtestroom van mensen met mentale problemen te komen. Het enige wat je ervoor hoeft te doen is een koptelefoon opzetten.

In elke aflevering stapt de luisteraar in een ander hoofd. Door de 8D-ervaring beleef je hoe het is als tinnitus je afleidt van elk gesprek, voel je hoe heftig prikkels binnenkomen als je een depressie hebt of word je meegenomen in alle angsten die bij een angststoornis komen kijken. Na elke 8D ervaring gaat Ineke van der Hurk, host en redacteur bij NPO 3FM en HUMAN, in gesprek met de hoofdpersonen van de podcast. Kun je met tinnitus nog wel naar een concert? Hoe deal je met PTSS als je voor de marine werkt? Hoe ver mag bezorgdheid bij een angststoornis gaan?

De eerste drie afleveringen van In het hoofd van zijn sinds dinsdag 6 juni via NPO Luister, 3FM.nl, de 3FM-app, Human.nl en andere podcast-platformen te beluisteren.

Bron: NPO/BM
Foto: Claire Bontje/HUMAN (Ineke van der Hurk)

Bericht delen