NPO 3FM probeert avondklok dragelijk te maken
zaterdag 23 januari 2021

NPO 3FM probeert avondklok dragelijk te maken

Om de avondklok door te komen helpt 3FM je vanaf zaterdag met een nieuwe avondklokprogrammering. 3FM-dj Sander Hoogendoorn trapt af met een marathon op YouTube en draait van 21.00 tot 04.30 uur de beste plaatjes vanuit zijn woonkamer.

De marathon staat ieder uur in het teken van een ander muziekgenre, waarbij de kijkers van de livestream elk uur mogen bepalen wat het volgende genre wordt. Sander: “Dat we de komende weken elke avond binnen moeten blijven is een bittere pil. Laten we van de eerste nacht dan samen een feestje maken. We moeten vanaf 21.00 uur thuis zijn, maar dankzij deze livestream ben je niet alleen! Zolang jij blijft kijken, blijf ik voor je draaien.”

Avondklokkenspel
Heb je Netflix uitgespeeld en ben je uitgepraat met al je huisgenoten? Schuif dan vanaf maandag 25 januari aan bij Mark en Rámon voor het Avondklokkenspel: een pubquiz voor alle thuisblijvers. Rámon: “De vragen in het avondklokkenspel zijn gebaseerd op de muziek die we veel draaien bij 3FM. Zoals: over welk horecapersoneel zingt Wies? Of: over welke kleur zingt Harry Styles?” Mark: “Maar het gaat niet alleen maar over muziek hoor, we hebben het ook gewoon over complottheorieën, huisdieren en pizzatoppings, om maar wat noemen”. Het Avondklokkenspel hoor je tijdens VRIJ, van maandag tot en met donderdag vanaf 19.00 uur.

Avondklok Request
Na het avondklokkenspel kun je bij 3VOOR12 Radio je tofste, mooiste of lekkerste tracks aanvragen tijdens Avondklok Request. Welke nummers helpen jou de lockdown door? Sagid draait ze voor je. In het tweede uur hoor je Avondklokconcerten in combinatie met muziekcolleges, waarin ze de (avond)klok een aantal jaren terugzet. Gehost door popprofessor René Passet, live vanuit Kopenhagen. 3VOOR12 Radio is van 21.00 tot 00.00 te horen op 3FM.

Winnen als je binnenblijft
Daarnaast hoor je nog veel meer dingen op 3FM: Vera On Track (tussen 19.00 en 22.00 uur) heeft in het weekend een gezellige pubquiz en in Kaat Tot Laat (iedere zondag van 22.00 tot 00.00 uur) blikt Joram Kaat terug op de eerste avondklokdagen. Ook vraagt Joram een psycholoog om tips om de avondklok zo goed mogelijk door te komen.

Op dinsdag- en donderdagnacht hoor je vervolgens Obi, die een beloning heeft voor alle toppers die netjes binnenblijven tijdens de avondklok. Iedereen die binnen een foto maakt van een klok ná 21.00 uur krijgt een leuk pakket waarmee de buitensfeer even naar binnen komt. Denk aan een opgooitentje in de woonkamer, een palmboomwaaier of een klein stukje kunstgrasmat. Obi hoor je van 02.00 tot 04.00 uur.

Flirten in Kevins Kroeg
Nacht-dj Kevin zorgt ervoor dat jij ’s nachts niets hoeft te missen van de kroeg. In Kevins Kroeg kan er geflirt worden dat het een lieve lust is: laat je telefoonnummer achter en Kevin koppelt je aan iemand die ook zijn/haar telefoonnummer achterlaat. Geen openingszin? Geen nood, want tijdens Kevins Openingszin maakt Kevin met de 3FM-luisteraars een openingszin van bijvoorbeeld de activiteit van die dag. Kevins Kroeg hoor je tijdens Parels van de Nacht tussen 00.00 en 02.00 uur op 3FM.

Bron: NPO/BM

Bericht delen