NOS Stories heeft 750.000 Instagram volgers
dinsdag 6 oktober 2020

NOS Stories heeft 750.000 Instagram volgers

In twee jaar tijd is NOS Stories uitgegroeid tot een begrip onder jongeren. Het nieuwsplatform, gericht op scholieren tussen de 13 en 18 jaar, is op Instagram de grens van 750.000 volgers gepasseerd.

Daarmee is NOS Stories tevens het grootste nieuwsaccount van Nederland op het sociale medium. NOS Stories wordt overigens gevolgd door het account van NOS Nieuws, met ruim 536.000 volgers.

Eén van de belangrijkste uitgangspunten van NOS Stories is: ‘We praten niet óver jongeren, maar mét ze.’ Dat dit waargemaakt wordt, blijkt uit de enorme interactie onder de nieuwsvideo’s. Gemiddeld krijgt een Instagram-post zo’n 400 reacties. De post met de meeste interacties in de geschiedenis van het nieuwsaccount was ‘Alle scholen dicht vanwege coronavirus’, met meer dan 125.000 likes, comments en shares.

Ook de hoofdredactie is erg trots: “Toen we begonnen, hadden we niet kunnen bedenken dat we zóveel jonge mensen met nieuws zouden kunnen boeien. Elke dag weer probeert de NOS Stories-redactie scherp op de doelgroep te zitten, en dat is niet zonder resultaat!”

Als blijk van waardering en om de interactie tussen de jongeren en het platform verder te versterken, mogen drie volgers een kijkje in de keuken van de redactie nemen. Het resultaat ervan, inclusief een aftermovie, is binnenkort te zien op Instagram.

Bron: NOS/BM
Foto: NOS/Stefan Heijdendael

Bericht delen