NOS op 3 experimenteert op Twitch
maandag 5 december 2022

NOS op 3 experimenteert op Twitch

NOS op 3 is afgelopen maand met iets nieuws gestart: wekelijkse livestreams op Twitch. Elke maandagavond kijken redactieleden terug op een nieuwsonderwerp of productie van de week ervoor.

Denk aan het wereldwijde klimaatprobleem of de explainer van NOS op 3 over de rol van Antwerpen in de cocaïnehandel. Ondertussen kunnen kijkers de hosts van alles vragen in de live chat. NOS op 3 is hiermee het eerste Nederlandse nieuwsmedium dat experimenteert met het platform en wil leren van de Twitch community.

Devran Alkas is één van de hosts en heeft inmiddels twee streams gedaan: “Het doel van het Twitch-experiment is tweeledig: aan de ene kant willen we op deze manier laagdrempelig in gesprek gaan met ons publiek. Wat houdt hen bezig? Wat vinden ze tof? Maar ook: waar maken ze zich zorgen om? Aan de andere kant willen we graag transparant zijn over onze werkwijze en keuzes. Hoe maak je een explainer? Waarom deze week dit onderwerp?

In de streams komen geregeld experts aan het woord die uitleg en achtergrond geven bij het nieuwsonderwerp. Karina ter Horst, chef NOS op 3: “Wij zijn elke dag bezig met de vragen die onze volgers hebben bij het nieuws en hoe wij dat maken. Twitch biedt hopelijk een leuke en makkelijke manier om deze vragen snel te beantwoorden en de interactie met ons publiek aan te gaan.”

Dat Twitch geen YouTube is was even wennen voor Alkas. “Bij explainers is alles tot in de puntjes uitgedacht. Dit is live met ook nog eens realtime feedback van je kijkers. Maar dat is juist tof. Als er iets mis gaat lachen ze erom en geven ze tips. Als hun vragen beantwoord worden krijg je oprechte bedankjes. Dat maakt het intiem, een soort huiskamer-vibe.”

Check elke maandag om 19.00 uur een nieuwe livestream via deze link.

Bron: NOS/BM

Bericht delen