Nieuwe talentregeling Zappdoc Campus wordt gelanceerd
woensdag 20 september 2023

Nieuwe talentregeling Zappdoc Campus wordt gelanceerd

De NPO en NPO-fonds, het Nederlands Filmfonds en CoBO kondigen een talentregeling aan die de weg vrijmaakt voor opkomende filmmakers om hun talenten te ontplooien.

Zappdoc Campus creëert nieuwe kansen voor jeugddocumentaire-talent om de Nederlandse filmindustrie te verrijken met frisse, onconventionele verhalen en visuele meesterwerken voor vertoning op NPO 3. De regeling is een aanvulling op het totaalpakket aan talentregelingen dat de publieke omroep en het Nederlands Filmfonds aanbieden.

Zappdoc Campus, een samenwerking tussen de NPO en NPO-fonds, het Nederlands Filmfonds en CoBO, heeft als doel de ontwikkeling van jeugddocumentaire talent te bevorderen. Deze regeling biedt beginnende regisseurs en producenten de kans om kwaliteits-jeugddocumentaires met een cinematografisch en onconventioneel karakter te ontwikkelen en te realiseren.

Voor de films met een lengte van 15 minuten stellen de NPO en NPO-fonds, het Nederlands Filmfonds en CoBO maximaal € 5.000 beschikbaar voor ontwikkeling en maximaal € 45.000 voor realisering. Jaarlijks zullen maximaal 8 bijdragen voor ontwikkeling en 4 bijdragen voor realisering worden toegekend; een waardevolle kans voor beginnende talenten om hun vaardigheden te ontwikkelen en zich voor te bereiden op toekomstige lange producties.

Kijk voor meer informatie op www.cobofonds.nl/zappdoc-campus.

Bron: NPO/BM

Bericht delen