Nieuwe reeks Achterwerk in de kast
dinsdag 28 april 2020

Nieuwe reeks Achterwerk in de kast

Het iconische VPRO-programma Achterwerk in de kast is terug. Want in deze gekke tijden kan Nederland wel wat positiviteit gebruiken.

Van 1984 tot en met 1992 was het een klassieker voor de jeugd, nu kan iedereen meedoen en zijn eigen video insturen via vpro.nl/achterwerk. Ruben Terlou, Stef Biemans, Tim den Besten en Krista en Marcelle Arriëns (De sekszusjes) trappen deze nieuwe reeks af. De bijdrage van Ruben over zijn nieuwe pup is nu te zien op de social mediakanalen van de VPRO.

Het zijn gekke tijden waarin we massaal thuis moeten blijven. Tegelijkertijd is iedereen enorm creatief bezig. Op social media met grappige filmpjes over toiletpapier, of op straat met bemoedigende krijttekeningen. Jong en oud delen hun creativiteit, emoties of humor om anderen te inspireren. Geen beter decor om dit te doen dan het beproefde format van Achterwerk in de kast. De formule is simpel: in een kast, tussen twee gordijnen, met enkele minuten zendtijd. Geen montage en hulp van anderen. Bloopers zijn dus inbegrepen. Iedereen mag meedoen en inzenden. Alle inzendingen worden gepubliceerd op de site.

In de iconische VPRO-jeugdserie Achterwerk in de kast speelden kinderen de hoofdrol en waren zij aan het woord. Ze vertelden over hun dromen, wensen, klachten of vertonen hun kunsten en dieren. Achterwerk in de kast kan gezien worden als de voorloper van de huidige social media.

Bron: VPRO/BM

Bericht delen