Nieuw multimedia talent bouwt verder aan ZTACK
maandag 24 augustus 2020

Nieuw multimedia talent bouwt verder aan ZTACK

Jongerenplatform ZTACK breidt per 1 september verder uit. De afgelopen periode werden vijf nieuwe multimedia talenten geselecteerd, die zich binnen ZTACK verder kunnen ontwikkelen. Daarnaast komt het station met een compleet nieuwe programmering.

Vanaf 1 september start ZTACK van maandag tot en met donderdag met een dagelijkse live programmering tussen 18.00 en 20.00 uur. Hierin zijn de inmiddels bekende ZTACK talenten Daan Prins en Kyra Kay van de Watering (foto) te horen. Maar ook is er volop ruimte voor nieuw talent.

Zo maken Friso Wanrooij (17), afkomstig van het Nijmeegse radiostation RN7, Jelmer Witteveen (21), freelance producer bij NPO Radio 2 en NPO 3FM en Julian Jansen (18, foto), student aan de theateropleiding, hun radiodebuut bij ZTACK. Op vrijdagavond wordt afgesloten met de ZTACK Pre Party, een mixshow met wisselende jonge DJ-talenten uit Nederland.

Ook heeft ZTACK twee nieuwe contentmakers geselecteerd. Het zijn Danique de Breet (18) uit Amersfoort en Jan van der Horst (20) uit Groot-Ammers. Beiden studeren aan de School voor Journalistiek in Ede. Het gaat om zowel geschreven als videocontent.

Radiocoach Pierre Papa: “ZTACK blijft doorbouwen aan originele radio van en voor jongeren tussen 13 en 21 jaar, een doelgroep die in het huidige radiolandschap compleet wordt vergeten. Met dit jonge, talentvolle en ambitieuze team van content- en radiomakers zal ZTACK als online platform nog meer de toon gaan zetten.”

Het jongerenplatform ZTACK werd op 1 januari 2019 gelanceerd vanuit het talentenprogramma The Radio Project. De Hilversumse mediabedrijven YPCA ‘De Radiofabriek’ en Radiocoach lieten hierbij een groep jonge multimedia talenten geheel zelfstandig bouwen aan het radiostation van de toekomst. Dit resulteerde in ZTACK.

ZTACK biedt jongeren content in de breedste zin van het woord. De focus ligt hierbij op audiocontent. Zo werden in korte tijd een non-stop radiostation, live radioshows en speciale podcasts voor jongeren ontwikkeld.

Bron: YPCA/BM

Bericht delen