Nieuw jongerenplatform SOW Rijnmond gelanceerd
dinsdag 7 april 2020

Nieuw jongerenplatform SOW Rijnmond gelanceerd

SOW Rijnmond is officieel gelanceerd. SOW Rijnmond is een nieuw platform voor jongeren in het Rijnmondgebied en is een initiatief van regionale publieke omroep Rijnmond.

Sinds begin februari is er door zeven jonge mediatalenten toegewerkt naar dit moment. SOW Rijnmond komt met verdiepende, eigenzinnige content voor én door jongeren uit de regio en vormt onderdeel van het Rijnmond Talent Lab.

De zeven deelnemers hebben de afgelopen weken de missie en visie van het platform bepaald. Nina van Steijn (24 jaar): “We willen aansluiten bij de belevingswereld van onze doelgroep, maar ook hun horizon verbreden. We zijn er voor mensen die bereid zijn om zich open te stellen voor nieuwe en andere ideeën. We dagen jongeren uit om buiten hun eigen comfortzone te stappen. Dit gebeurt op een creatieve en respectvolle manier.”

SOW Rijnmond wil mensen en culturen belichten met een diverse kijk op de wereld. “We hebben een nieuwsgierige houding naar het leven van een ander en naar de toekomst. We kennen geen grenzen: geen onderwerp is voor ons te gek en alles moet kunnen worden besproken. We draaien niet om dingen heen, maar laten zien hoe dingen echt zijn. Ook de rauwe kant”, zegt Celine Santos Pires (23).

SOW Rijnmond is online te volgen via de website, Facebook, Instagram en op YouTube en komt met formats als Nassen met Nina, een videoserie over eetcultuur. Eerder deze week werd het eerste item van SOW Rijnmond uitgezonden op televisie bij Rijnmond over de toenemende messenproblematiek in Rotterdam.

“Wij zijn erg blij met dit nieuwe initiatief. Wij vinden het belangrijk om te investeren in nieuw mediatalent. Op deze manier creëren we een platform voor jong talent en voor experimenteren. De regionale omroep is voor velen altijd al een springplank geweest naar de nationale omroep. Bekende Nederlanders in de media Gert van ’t Hoff, Han Kock, Eric van Dijk, Marcel van der Steen en Ghislaine Plag zijn allemaal hun carrière bij Rijnmond begonnen”, aldus algemeen directeur Bert Klaver.

Bron: SOW Rijnmond/BM

Bericht delen