Nienke van Dijk: op en top Nickelodeon-held
woensdag 25 december 2019

Nienke van Dijk: op en top Nickelodeon-held

Van Droomkamers tot De Viral Fabriek en van online series op YouTube tot presenteren op het Nickelodeon Familie Festival: het was een turbulent, maar spectaculair jaar voor Nickelodeon-presentatrice Nienke van Dijk.

Hoe kijk jij er zelf op terug?
“Uh, nou dat het heel veel, maar tegelijkertijd ook heel leuk was! Droomkamers vond ik misschien wel het gaafst. Daar zit als presentator ook de meeste uitdaging in. Je interviewt kinderen die een lastige tijd achter de rug hebben. Ik ga daarna altijd met kippenvel naar huis.”

Wat houdt je nu vooral bezig?
“We zijn nu druk aan het draaien voor een aantal online formats voor Nickelodeon. En ik ben eigenlijk voortdurend bezig met het uitbreiden van mijn eigen sociale kanalen. TikTok heb ik recent ontdekt. Er was zoveel fuzz omheen dat ik het ook wilde doen. Het is echt heel tof en ik heb al meer dan 150.000 volgers. Verder schrijf en presenteer ik nog items voor online magazine Girls in Film.”

Wat betreft die online formats: kun je al een tipje van de sluier geven?
“Er komt een nieuwe quiz die ik voor Nickelodeon presenteer: de Wist Je Datjes-quiz, met in elke aflevering een ander thema waar kinderen aan mee kunnen doen. Het doel is letters verzamelen en dan een geheim woord smeden. O, en samen met Kaj van der Voort maak ik een speciale Kerst-medley!”

Wat zijn je ambities voor 2020?
“Ik zou best meer acteerwerk willen doen, of presenteren voor andere kanalen en zenders. Er lopen al een paar audities dus het is afwachten wat daaruit komt. En ik hoop m’n sociale kanalen groter te maken. Al ben ik bij Nick ook nog lang niet klaar. Ik heb daar echt mijn plekje in kindertelevisie gevonden. Een goede match! En met De Viral Fabriek zijn we reeds genomineerd geweest voor een Gouden Stuiver. Volgend jaar wil ik die winnen.”

Bron: BMY
Foto: Viacom/Nickelodeon

Bericht delen