Nienke Plas: “Het theater werkt helend”
woensdag 4 maart 2020

Nienke Plas: “Het theater werkt helend”

Na twee Televizier-awards even een beetje rustig aan doen? Geen denken aan. Nienke Plas geeft gas. Ze uploadt twee keer per week een video op YouTube, reist met haar theatertour Van de hak op de tak het land door en brengt nu haar eerste EP uit: Lucky Number 7.

Waarom moest deze plaat er komen?
“Ik vind het belangrijk dat je iets van jezelf laat horen, iets persoonlijks. Met deze EP deel ik mijn eigen liefdeservaringen. Iedere maand komt er een nummer uit over een ander verhaal, een andere relatie, een ander gevoel. Het laatste nummer, Number 7, staat volledig in het teken van Resley, mijn vriend en manager.”

Is dat een droomcombi: vriend én manager?
“Wij zijn een topteam. Natuurlijk is er weleens discussie, maar over het algemeen vullen we elkaar heel goed aan. En aan de andere kant: het is ook heftig als iemand anders mijn manager zou zijn. Met diegene breng je toch veel tijd door, zeker in deze wereld. Daar moet je als partner wel geduld voor hebben. Hoe Resley en ik werk en privé gescheiden houden? Soms loopt het dwars door elkaar heen, maar vaak klappen we onze laptops dicht en gaan we andere dingen doen.”

Wat is eigenlijk het beste liefdesliedje ooit gemaakt?
“Eerlijk? Ik ben dus helemaal fan van het nieuwe album van Justin Bieber. Dat is zo dope. Ik was nooit écht gek op hem, maar luister deze plaat constant. Ik zit er helemaal in, alles is goed.”

Je won in oktober twee Televizier-awards. Heeft dat deuren geopend?
“Dat was te gek, maar ik denk niet dat het me veel extra’s heeft opgeleverd. Ik ben voor een breder publiek bekender geworden, maar de projecten die daarvoor liepen, lopen nu nog steeds.”

Eén daarvan is je theatertour, hoe gaat die?
“Dat is superleuk! En ik ben al voorzichtig over een tweede voorstelling aan het nadenken. Het is altijd mijn drive geweest met comedy in het theater te staan. Alles is uitverkocht. Dit is het tofste wat ik ooit deed en ik ben er megatrots op.”

Wat vind je er zo gaaf aan?
“Je kunt er zoveel van jezelf in kwijt. Het werkt gewoon helend. Je kunt ook, vergeleken met tv-optredens, alles zeggen. Natuurlijk, niet iedereen staat daarvoor open. Maar het merendeel houdt wel van wat zwarte en schunnige humor. En werken zonder blokkades werkt nu eenmaal het best!”

Wat zijn verder je doelen voor dit jaar?
“Ik hoop meer te acteren, dat vind ik ook heel tof. Het is toch een bepaalde vorm van overtuigen en entertainen die me heel goed ligt. En ik wil met mijn muziek meer van mezelf laten horen.”

Bron: BMY

Bericht delen