Niels Lodeweges BMY Mediatalent van het Jaar 2019
maandag 9 december 2019

Niels Lodeweges BMY Mediatalent van het Jaar 2019

Niels Lodeweges (24) is door BMYoung, hét platform voor de jonge mediamaker, in Beeld en Geluid uitgeroepen tot Mediatalent van het Jaar 2019. De redactie van BM reikte deze prijs, samen met de vakjury met BMYoung Raad van Advies-leden, voor de eerste keer uit.

De talentvolle en ambitieuze eindredacteur van EndemolShine’s online gameformat en YouTube-kanaal Legends of Gaming ontving de prijs uit handen van de Omroepman van het Jaar 2018 en tv-presentator Beau van Erven Dorens. Tot 1 oktober konden omroepen, producenten en zelfstandigen hun talenten opgeven voor deze nieuwe prijs in medialand.

BMY Mediatalent van het Jaar
Niels kwam drie jaar geleden als stagiair binnen bij contentproducent EndemolShine Nederland. Daar kreeg hij de vrijheid om het populaire buitenlandse format Legends of Gaming in Nederland te lanceren: een online serie waarin bekende YouTube-gamers het tegen elkaar opnemen in verschillende videogames.

Hij bedacht nieuwe formats, castte YouTubers om als Legends deel te nemen, nam de regie op zich, ontwikkelde en lanceerde social media-campagnes en zorgde voor een inhoudelijk goede koppeling tussen het platform en partner vanaf het eerste uur, KPN. Legends of Gaming mag zich nu, met bijna 500.000 abonnees en 100 miljoen views op YouTube, het meest succesvolle gameplatform van Nederland noemen en Niels werd in de slipstream officieel Eindredacteur Legends of Gaming.

Het BMY Mediatalent van het Jaar kan zowel achter als voor de schermen actief zijn. Hij of zij heeft bewezen een verschil te kunnen maken door uniek te zijn in aanpak, uitvoering of resultaat, laat elke dag zien een grootse toekomst te zullen hebben in de mediawereld en durft anders (vernieuwend, innovatief) te denken. Deze criteria zijn allemaal op Niels van toepassing. Hij blijkt kansen te zien in de Nederlandse markt die anderen niet zien en heeft vervolgens ook de kwaliteiten deze om te zetten in resultaat.

Bron: BMY

Bericht delen