NewBe maakt Videoland-serie over Bizzey
vrijdag 22 november 2019

NewBe maakt Videoland-serie over Bizzey

Bizzey, de grootste urban artiest van Nederland, is niet meer weg te denken uit de Nederlandse hitlijsten. Ondanks zijn vele hits als artiest, vreet het succes aan hem. Hij kent hierdoor naast indrukwekkende hoogtepunten ook diepe dalen. Toch blijft hij keer op keer Nederland verrassen en veroveren.

Zijn intrigerende verhouding met succes – en de keerzijde daarvan – is vastgelegd in een driedelige docuserie, geproduceerd door NewBe, die vanaf 6 december bij Videoland te zien is.

De driedelige serie Bizzey is een rauw en intiem portret van de producer en rapper Leendert ‘Leo’ Roelandschap, a.k.a. Bizzey. Als onderdeel van Yellow Claw veroverde hij in no time niet alleen Nederland, maar ook de rest van de wereld. Dit succes werd hem toen bijna te veel. Zijn keuze om solo verder te gaan is opvallend, maar niet minder succesvol. Hij heeft inmiddels vier nummer 1-hits en de videoclip Traag (hieronder te zien) is meer dan 240 miljoen keer bekeken, meer dan welke Nederlandse clip ook. Afgelopen juni won hij ook nog de FunX Music Award voor Artist of The Year. Bizzey is niet meer weg te denken uit de vaderlandse hitlijsten met zijn unieke sound.

In de serie wordt Bizzey gevolgd tijdens de queeste naar succes, maar wordt ook duidelijk wat voor tol dit eist en wat voor effect dit heeft op Leo. Zijn privésituatie holt achteruit, de breuk met Famke Louise zit hem nog steeds dwars en steeds vaker spelen donkere gedachten op. Deze komen voort uit de continue drang naar innovatie, het verdelen van zijn aandacht tussen werk en privé, de zoektocht naar rust en geluk en bovenal de beste versie van zichzelf zijn. Houdt hij zich staande aan de top van de muziekindustrie, of gaat hij weer ten onder aan de druk die erbij komt kijken om Nederlands grootste urban artiest te zijn?

Deze serie is geproduceerd door NewBe, die eerder, samen met HALAL, voor Videoland de succesvolle docuserie over Famke Louise maakte. Bizzey is geregisseerd door documentairemaker Victor Vroegindeweij.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen