Netflix kondigt eerste Nederlandse Original film aan
vrijdag 22 mei 2020

Netflix kondigt eerste Nederlandse Original film aan

Shady El-Hamus en Jeroen Scholten van Aschat maken bekend hard te werken aan de eerste Nederlandse Netflix Original film. Producent is Fiction Valley.

Zij schrijven het scenario gezamenlijk. De regie is in handen van Shady El-Hamus. De film vertelt het verhaal van Richie Rich die op het punt staat de grootste hiphop artiest van Nederland te worden wanneer hij vlak voor een belangrijk optreden door een groep gewapende tieners wordt beroofd van zijn pronkjuweel: een peperduur horloge. Als de beelden van de vernederende beroving viraal gaan, volgt een koortsachtig kat-en-muisspel waarin Richie in één nacht alles riskeert wat hij heeft opgebouwd om zijn beschadigde imago te herstellen.

Shady El-Hamus laat weten: “Het is een enorme eer om als jonge filmmakers de eerste Nederlandse Netflix Original film te gaan maken. De gedeelde ambitie is om een verhaal te vertellen dat reflecteert op deze tijd en zowel weet te vermaken als te verdiepen. Het vertrouwen dat we van Netflix krijgen, werkt heel motiverend. Bovendien geeft deze samenwerking ons de kans om een film te maken voor een groot en wereldwijd publiek. Een droom die uitkomt.”

Een titel en lanceerdatum zijn er nog niet. Voorlopig moeten we het doen met deze korte aankondiging.

Bron: Netflix Nederland/BM

Bericht delen