Netflix en ROSE stories bundelen krachten om diversiteit in Nederlandse content te versterken
woensdag 16 maart 2022

Netflix en ROSE stories bundelen krachten om diversiteit in Nederlandse content te versterken

Netflix en ROSE stories gaan een driejarige samenwerking aan om hun gezamenlijke missie kracht bij te zetten: investeren in de ontwikkeling van creatief talent in Nederland.

De samenwerking wordt mogelijk gemaakt door Netflix’s Fund for Creative Equity. Met de funding die ROSE stories ontvangt voor het scouten en begeleiden van nieuw talent, wordt geïnvesteerd in innovaties om het huidige talentprogramma naar een hoger niveau tillen. Iedereen in de Nederlandse creatieve industrie krijgt de mogelijkheid om samen te werken met nieuw gescout talent.

De samenwerking tussen ROSE academy, de talentontwikkelingstak van ROSE stories, en Netflix is onderdeel van het Netflix Fund for Creative Equity. Dit is een initiatief om lokaal talent naar een hoger niveau te tillen door te investeren in onderwijs en training. Hiermee moeten er meer mogelijkheden achter de schermen gecreëerd worden voor groepen die nog ondervertegenwoordigd zijn in de TV-en filmindustrie. In Nederland is ROSE stories de primaire partner van Netflix op dit gebied.

Christopher Mack, Director Grow Creative bij Netflix: “Om de wereld te kunnen entertainen, moet je de wereld goed weerspiegelen. Netflix vindt dan ook dat meer mensen hun leven weerspiegeld moeten kunnen zien op het scherm. Via het Fund for Creative Equity wil Netflix een bijdrage leveren aan de entertainmentindustrie door de pool van talent nog diverser te maken en de toegankelijkheid voor mensen uit ondervertegenwoordigde groepen verder te vergroten. Ik ben er trots op dat ROSE stories onze belangrijkste partner in Nederland wordt om Nederlands talent op te leiden en nieuwe stemmen te laten horen in de creatieve industrie.”

Ibtisam Harrak, directeur van ROSE academy, voegt toe: “ROSE stories creëert ruimte en kansen voor authentieke verhalen, verteld door een nieuwe generatie vrouwen en ondervertegenwoordigd talent. Met als doel te ontroeren, verbinden en inspireren. We zijn ervan overtuigd dat er veel talent rondloopt met nieuwe verhalen die nog ontdekt en ontwikkeld moeten worden. Op een dag zullen zij een belangrijk deel uitmaken van de nieuwe generatie verhalenvertellers. Zij zijn onze toekomst en de reden dat ROSE stories door blijft zetten. We zijn ontzettend blij met deze samenwerking met Netflix zodat we deze gezamenlijke missie kracht bij kunnen zetten.”

Bron: ROSE stories/BM

Bericht delen