Netflix biedt excuses aan voor poster film Cuties
vrijdag 21 augustus 2020

Netflix biedt excuses aan voor poster film Cuties

Netflix heeft excuses aangeboden voor het promotiemateriaal dat werd gebruikt om de Franse film Cuties (Mignonnes) aan te kondigen. Op het Twitteraccount van de streamingdienst valt te lezen dat de eerder gebruikte poster en beschrijving zijn verwijderd.

‘Het spijt ons zeer dat we ongepast artwork hebben gebruikt voor de film Cuties‘, schrijft Netflix. ‘Het is niet oké en niet representatief voor deze Franse film die een prijs won op het Sundance Film Festival. We hebben de foto’s en beschrijving bijgewerkt.’

Na het plaatsen van het promotiemateriaal ontstond commotie. De poster, die hierboven te zien is, zou kinderen seksualiseren. In de beschrijving van de film werd gesproken over een elfjarige die zich aansluit bij een dansgroepje dat twerkt. Critici vinden dat Netflix de film, die op 9 september verschijnt, helemaal niet zou moeten aanbieden. Een petitie, opgesteld door bezorgde ouders, is 47.000 keer ondertekend.

In het door Maïmouna Doucouré geregisseerde Cuties sluit een elfjarig meisje zich aan bij een dansgroep van leeftijdgenoten, wat niet wordt gewaardeerd door haar traditionele familie. De regisseur heeft in interviews uitgelegd dat de seksualisering van kinderen op sociale media juist iets is waar meer over gepraat moet worden, wat ze met de film hoopt te bereiken.

De film won de prijs voor World Cinema Dramatic Directing op het Sundance Film Festival.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen