Net5 komt met documentaire Sterre, tegen de klippen op
vrijdag 9 september 2022

Net5 komt met documentaire Sterre, tegen de klippen op

Het onbezorgde leven van de 17-jarige Sterre van Wijlen en haar familie verandert in een nachtmerrie als zij de diagnose botkanker krijgt. Direct komen ze in de mallemolen van scans, biopten, gesprekken en chemokuren terecht.

De dappere tiener besluit om de strijd tegen haar ziekte vast te leggen via social media om andere kinderen en hun ouders te inspireren. Deze social posts zijn videografen Stef van Dijk, Menno Schoone en Stephan Beute ook niet ontgaan. Zij worden geraakt door Sterre’s verhaal en leggen het loodzware traject vast in een indrukwekkende documentaire.

Ook spreken ze met haar familie en vriendinnen tijdens deze moeilijke periode en samen blikken ze vooruit naar een hoopvolle toekomst. Sterre, tegen de klippen op is op woensdag 28 september om 21.30 uur te zien bij Net5.

Speciaal voor het bijzondere verhaal van Sterre en deze documentaire schreef de Nederlandse singer-songwriter MEAU (bekend van hits als Dat heb jij gedaan en Als je maar bij mij bent) het nummer Tegen de klippen op.

Bron: Talpa Network/BM

Bericht delen