Nederlandse Renée Schuurmans maakt videoclip voor Ed Sheeran
zaterdag 2 december 2023

Nederlandse Renée Schuurmans maakt videoclip voor Ed Sheeran

De 24-jarige Renée Schuurmans uit Den Bosch heeft een videoclip gemaakt voor Ed Sheeran. De Britse zanger vroeg fans videoclips te maken bij de nummers van zijn nieuwste album Autumn Variations. Uit de duizenden inzendingen zijn die van veertien mensen uit veertien verschillende landen gekozen, onder wie dus ook de clip van Schuurmans.

Schuurmans is al fan van Ed Sheeran sinds 2011, toen zijn debuutalbum + uitkwam. “Dat is zo ongeveer mijn halve leven. Hij is een grote inspiratie voor me geweest en de belangrijkste reden waarom ik zelf ook liedjes wilde schrijven”, vertelt Schuurmans in een nieuwsbrief van Ed Sheeran.

Ze maakte de videoclip voor het nummer Blue. “Het voelt surrealistisch. Het is absoluut een droom die uitkomt om voor een van mijn favoriete artiesten te werken”, schrijft Schuurmans op Instagram.

Schuurmans meldt ook dat het nummer erg goed past bij haar eigen leven. Blue gaat over een vriendschap die voorbij gaat, iets wat Schuurmans ook heeft meegemaakt. “Ik kon mij daardoor op een dieper niveau inleven in de tekst”, vertelt ze. “Ik wilde het verhaal visualiseren met animatie door te laten zien hoe zo’n relatiebreuk een ‘blauw’ gevoel achterlaat, terwijl de vriendschap voelde als een ‘gouden’ zonlicht.”

De andere uitgekozen videoclips zijn gemaakt door mensen uit Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Australië, Italië, de Verenigde Staten, Brazilië, Duitsland, Japan, Frankrijk, Nieuw-Zeeland, Taiwan, Mexico en India.

Bron: NOS/BM

Bericht delen